Бусовете на FORD са най-продавани в 47 щата в САЩ

Развиващия се бизнес все повече се насочва към микробусите Ford, което прави Ford най-големият и най-бързо развиващ се производител на търговските фургони в САЩ през първата половина на 2015 г., според анализ на IHS за регистрираните нови превозни средства през месец юни.

Микробусите Ford са били най-продаваните търговски ванове в Америка в продължение на 36 години, помогайки на бизнеса да извършва транспорт свързан с дейността му, да се превозват пътници до техните дестинации и т.н.. Новият Transit, който влезе в продажба само от лятото, може да бъде използван като средства за спешно реагиране, като товарен автомобил за хранителни стоки или като подвижна работилница.

Бизнеса може да избира измежду 58 конфигурации на превозното средство с двойна плъзгаща врата при варианта на Transit микробуса от 2016г, което означава, което означава че това ще е превозното средство с най-много конфигурации в своя клас, което го прави още по-гъвкаво.

“Клиентите на Transit оценяват гъвкавостта на микробуса, защото може да им се даде възможност да конфигурират автомобила си точно за нуждите на дейноста им.”, Казва Яро Хетман, Бранд мениджър на Transit, Transit Connect и E-Series на Ford.

Успеха в продажбите на Transit доведе Ford до даял от 56% от американския пазара на търговски ванове, считано от юни 2015 – над 48% през юни 2014 г., по данни на IHS за новрегистрирани търговски превозни средства.

Продажбите на Търговски ванове се увеличават, тъй като икономиката на САЩ расте и микробусите на Ford донесоха 80% от растежа в този сегмент през първата половина на годината, според анализ на данните от IHS.

Продажбите, на търговските ванове на Ford, са се увеличили с 28% от януари до юни, докато сегмента като цяло има ръст от 11%.

Бусовете на Ford са най-продаваните в 47 щата, според анализа на данните от IHS. Тези 47 щата представляват 99,09% от населението на САЩ.

Ford Transit стана най-продаваният микробуса в Америка само шест месеца след като влезе в продажба, в замяна на най-продавания ван в Америка в продължение на 35 години, E-Series – първият продаден през 1961 г. като Ford Econoline. За 2015 година Ford произведе повече от 100 000 Transit микробуса в завода в Канзас Сити.

Ford Transit Connect, малкия търговски ван, пионера на Америка, е в продажба от 2009 г. насам и е най продавания в страната в своя сегмент за последните пет години. Transit Connect има дял от 69% в своя сегмент и е на крачка да има още една рекордна година, с продажби от 43% през първата половина на 2015.

Please follow and like us: