По-безопасни камиони бяха показани в Лондон

DAF, MAN, Mercedes-Benz и Scania са сред производителите, които показаха нови превозни средства, които по-добре защитават другите участници в движението, като част от програмата “Транспорт за Лондон” (TfL)-  Строителна логистика и Велосипедна безопасност (CLOCS). Нови проекти за редица превозни средства бяха изложени в Лондон, за да демонстрират ангажимента на товарната индустрия по отношение на подобряване на пътната безопасност.

“Производителите и операторите работят за подобряване на безопасността чрез проектиране на превозните средства, при които да се намали невидимата зона и увеличи на пряката видимост на водача, за да се осигури максимална видимост на уязвимите участници в движението”, каза Найджъл Бейз, Мениджър развитие Товарни автомобили за SMMT.

Автомобилите ще бъдат подложени на изпитание и оценени от страна на операторите и производителите през следващите месеци и това може да бъде “потенциално животоспасяващо”, казаха от TfL.

Транспортния комисар на Лондон, сър Питър Хенди, каза: “Новите превозни средства, с намалени слепи петна, показват какво може да се направи, ако хората се обединяват за общо благо и решаване на един прост проблем.”

TfL също представиха схемата си за по-безопасен автомобил за септември, която ще маркира Товарните автомобили без необходимото оборудване за безопасност, за да се предпазят велосипедистите и пешеходците и ще забранени движението им по улиците в Лондон.

“Ние ще продължим да работим за подобряване на безопасността на товарните автомобили във всички аспекти, чрез сътрудничество, регулация, правоприлагане и лобиране, за да се създаде превозни средства годни за превоз на товари и товарни превози годни за столицата”, добави Хенди.

Please follow and like us: