Сервизни ремонти и поддръжка на всички марки камиони, бусове и ремъркета

Сервизни ремонти на място в страната и чужбина. Сервизиране лекотоварни и тежкотоварни превозни средства и ремъркета. Още »

Сервиз и поддръжка на автобуси и минибусове.

Сервизни ремонти на място в страната и чужбина. Сервизиране на автобуси и минибусове. Още »

Абонаментна поддръжка на автопарк.

Договорна абонаментна поддръжка на фирмени автопаркови от лекотоварни, товарни и пътнически превозни средства. Още »

Авто Климатични Системи

Зареждане и ремонт на климатици на камиони, бусове, автомобили и пътностроителна техника. Още »

Мобилен сервиз за гуми

Волканизиране, баланс, демонтаж и монтаж на гуми. Още »

 

Проверявайте гумите на камиона си

Рутинните и плановите проверки са ключът към извличане на максимума от вашите гуми

Проверката на гумите на рутинна и планова е ключът към максимизирането на пробегът им. Шофьорите, механиците и външните доставчици, които обслужват вашите камиони, всички те могат да играят значителна роля в извличането на повече километри от вашите гуми.

Целта на всяка програма, насочена към гумите, е да се гарантира, че гумите ще се използват безпроблемно и без неравномерно износване. Разхода на гориво се оптимизира, когато гумите по гумите липсват нередности като деформации и издатини, едностранно износване, бързо износване по ръбовете и износванена грайфера/грайферите. Разход на гориво ще се увеличи и гумите ще бъдат подменени преждевременно поради неравномерното износване и разходите ще се увеличат драматично.

Шофьорите, техниците и по цялата мрежа обслужваща вашите превозни средства ще се извърви дълъг път, за да максимизира отстраняване на гуми с мили и допълнителна полза за подобряване на икономията на гориво. От съществено значение е съставянето на добра програма за управление на гумите, която трябва да включва определяне на конкретните видове износвания, тяхната вероятна причина и начините за решаване на проблема. Тя трябва да имате впредвид няколко определени неща:

Насоки за определяне на различните видове износване отнесени към камиона, ремаркето и платформа. Понякога неравномерното износване може да бъде пряко свързано с съосието на превозното средство. Много пъти твърде многото крайни колела и износени компоненти на окачването може да бъдат водеща причина за износването.

Не добре напомпаните гуми също ще доведат до значително неравномерно износване, тъй като вертикалната повърхности на гумата става по-дълга и изкривена. Получената в следствие на това топлина води до комбинация от прекомерно странично огъване и оставяне на дълъг отпечатък (каучук) на пътя, което може да доведе до неправилнo износване и дори повреда на гумите.

Друга основна причина за неравномерно износванена гумите е, когато товарът на превозното средство се променя. Налягането на гумите трябва да се основава на най-лошия вариант или най-тежкия товар.

Проверка на гуми с калибриран инструмент за отчитане на налягането ще определи кои гуми не са в нормата. Колкото по-често е възможно да се проверява налягането на гумите, толкова по-добре. В реални условия, само защото сте се проверили налягането на гумите, веднъж преди да напуснете гаража, ще има минимална полза ако превозното средство мине през пирон само няколко минути по-късно.

Никога не вкарвайте въздух в нагорещена гумата, защото горещата гума работи с около 15% по-високо налягане от „студената“ или напомпаната при стайна температура. На гумите им трабват 5-6 часа, в зависимост от размера, дълбочината на протектора, материала и модела на гумите, преди да се охладят до нормалната си температура след каране по магистрала с максимален товар.

Call Now Button