Професионално премахване на DPF филтър за твърди частици

ИНТЕР ТРАНС СЕРВИЗ предлага на пазара един иновативен продукт, отстраняване на DPF (Diesel particulate filter) чрез емулатор.

Дизелов филтър за твърди частици

Ние предлагаме услуга по демонтиране на филтъра за твърди частици. Услугата се извършва, без да се намесваме в управлението на двигателя, чрез допълнителен електронен модул (емулатор), който изпраща сигнали, които имитират работещ филтър за твърди частици.

emulator - имитатор на сигнали
Емулатор DPF

Емулатори

Емулаторът (имитаторът) на филтъра за твърди частици е електронно устройство, което успява да работи като правилно функциониращ  DPF филтър за твърди частици. Окабеляването му е свързанo с подходящите сензори следящи работата на филтъра за твърди частици. С помощта на математически модел на работа в експлоатация алгоритъм позволява генериране на съответните стойности на сигнала, точно като при работещ филтър за твърди частици.

Устройството се произвежда и продава от 2008 г. насам. През този период продуктът е спечелил признанието на много клиенти в цяла Европа. Следвайки нуждите на пазара е създаден емулатор на второто поколение. Нашият нов продукт, благодарение на използването на конектори като производителите на автомобили, е по-лесен за инсталиране, а също и по-надежден. Висококачествените компоненти, използвани при производствените и технически решения са въведени в нова поредица от емулатори, позволяващи удължаване на гаранционния период до 24 месеца.

 Каним ви да се запознаете с процедурата по отстраняване на DPF филтъра.

Процедура, по отстраняване на филтъра за твърди частици, при всички марки е сходна. При пристигането на автомобила диагностиците на сервиз извършват диагностична процедура на филтър за твърди частици и интерпретират всички параметри на двигателя, които могат да споказват причината за повредата на филтъра. Когато причина се определи, корпуса на филтъра се срязва, вътрешността на филтър за твърди частици се отстранява и след това корпуса му се затваря и заварява, за да се предпази от корозия. При някои модели вътрешността на филтъра се отстранява без срязване на кукорпуса. ЗАБЕЛЕЖКА! Ако на колата не е премахнат катализатора, то при движение не се променя налягането/съпротивлението в системата за отработени газове. Тогава само се монтира емулатора и се изчистват грешките. Прави се тест драйв и колата е готова.

Причините за повреда на филтъра за твърди частици

Причините за повреда на DPF могат да бъдат много. Най-честите причини са:

  • Шофиране с ниски обороти и при ниско натоварване

При такова шофиране не може да се постигне достатъчно висока температурата на отработените газове, за да се извърши самопочистване на филтър (т.е. регенерация). Следователно филтъра за твърди частици се запушва.

  • Повреда при входяшия поток

Системата за входящ въздух или компонентите на двигателя към горивната камера. Двигатели работещи при налягане, което генерира турбокомпресора, допълнително увеличава този процент дефекти. Причината за запушване на филтъра за твърди частици е твърде голямото количество частици в отработените газове, които могат да бъдат причинени от твърде малкото количество кислород, необходимо за пълното изгаряне на гориво-въздушната смес в горивната камера. За превозните средства, които не са оборудвани с филтър за твърди частици, това явление се проявява като характерен облак дим, който често се вижда при ускорение.

Твърде ниското количество на кислорода в гориво-въздушната смес може да бъде причинено от:

              – Пробив при интеркулера, всмукателните маркучите, всмукателния колектор, EGR клапан и т.н.

– Повреда на системата при рециркулацията на отработените газове, вихрови клапи, дроселната клапа и т.н.

– Липса на турбо т.е. ниска продуктивност

Please follow and like us: