BMW Group и SCHERM Group стартират пилотен проект в Мюнхен

BMW-HQ

Тих и екологосъобразен: Първият 40-тонен електрически камиони за транспорт в градски условия. BMW Group и SCHERM Group стартира пилотен проект в Мюнхен.

BMW Group е партньор на логистичната компания SCHERM Group за разполагане на 40-тонен изцяло електрически транспорт в града това лято и да стане първият производител на автомобили в Германия използващи електрически камиони с този размер за транспортиране на материали по обществените пътища.

Иновативното задвижване на автомобила, който е лицензиран за използване по градските улици, ще бъде монтирано това лято само на превозни средства за транспорт на товари на къси разстояния. Електрическият камион ще превозва между логистична компания SCHERM Group и фабриката на BMW Group в Мюнхен осем пъти на ден, като обхваща разстояние от почти два км в едната посока. Благодарение на своят алтернативно задвижващ агрегат, камионът е тих, не отделя CO2 и почти няма замърсяващи частици за околната среда. Това е отразено и в цялостна оценка на автомобила в сравнение с камион с дизелов двигател: Екологичният камиона ще генерира 11,8 тона по-малко CO2 годишно – еквивалент на обиколко трипъти около земното кълбо с BMW 320d Efficient Dynamics.

“Само преди по-малко от две години, нашата марка BMW I положи основите на устойчитава мобилност на пътя. Този чисто електрически камион е сигнал, че ние постоянно се занимаваме с иновативни решения и побеждаване на логистичните предизвикателства “, казва Херман Бохрер, директор на завода на BMW Group в Мюнхен. “Ние сме доволни от съдействието с SCHERM.”

BMW Group и SCHERM Group са инвестирали шестцифрена сума в пилотния проект, който първоначално ще е в рамките на една година. Ако превозното средство се докаже в реални условия, двамата партньора ще се стремят да разширят проекта.
“След дълго търсене, ние открихме решение за електро-мобилност в сектора на транспорта”, обяснява Райнер Золнер,  мениджър на проекта в SCHERM Group. “Сигурни сме, че ще натрупаме ценен опит с BMW Group от този пилотен проект.”

Please follow and like us: