Ceramex отчитат увеличение в търсенето на DPF

Доставчикът на почистване, преработка и инспекция на DPF филтър Ceramex увеличава производството след преместването си на нов обект.

Като част от петгодишна стратегия за разширяване, Ceramex инвестира повече от £3 милиона, за да помогне за посрещане на нарастващото търсене на клиенти в Обединеното кралство и в цяла Европа.

Базираната в Рединг компания вече беше увеличила обема си за почистване на DPF и повторно производство на LGVs до повече от 2500 на седмица, което е удвояване на капацитета, след преместването й в чисто ново съоръжение с площ от 67 000 кв. фута миналата година.

Производството за DPF на CERAMAX

Ceramex каза, че вижда броя на DPF над нивата отпреди пандемията, което се дължи отчасти на увеличената активност на логистичния автопарк.

Барни Милс, MD на Ceramex, каза: „Дори преди Covid-19 по-строгият контрол на емисиите в ЕС означаваше, че търсенето на почистване и повторно производство на DPF е в стабилна възходяща траектория. Очакваме по-нататъшен растеж през следващите няколко години, така че пълното функциониране на новото ни съоръжение с възможност за увеличен капацитет дава на бизнеса ни висока степен на надеждност за бъдещето през тези предизвикателни икономически времена.“

Почистването на DPF, извършвано от Ceramex, премахва между 350-450 g сажди и пепел от всеки филтър, възстановявайки го до поне 95% функционалност.

Сажди и пепел от почистени DPF

Саждите и пепелта, взети от филтъра, образуват „филтърна торта“ от прахови частици. Ceramex изпраща около пет тона филтърна утайка на всеки два месеца, приблизително 30 тона годишно, за по-нататъшно третиране преди изхвърлянето му като не-опасни отпадъци.

Please follow and like us: