DAF LF – 15-те проблема, които трябва да знаете, преди да го купите

DAF LF 15 проблема, за които си струва да внимаваме – особено при по-голям пробег.

Голямата популярност на скромния DAF LF означава, че има много шофьори, които са готови да посочат неговите недостатъци. Това са осреднени резултати на проучване, но трябва да се има предвид, че това обикновено е камион за превози на къси разстояния, чиито водачи могат да докладват за най-малките дефекти в края на всяка смяна.

Ето нашия списък с проблемите на камиона, за които трябва да внимавате при покупката на DAF LF:

 1. Основи на седалките: Основите на седалките се износват бързо, особено ако водачите не използват съоръжението за изпускане на въздух преди да слязат от камиона.
 2. Задните уплътнения на коляновия вал: Забелязва се чести течове от задните уплътнения на коляновия вал на някои превозни средства.
 3. DPF филтъра: DPF се регенерира твърде често и твърде дълго, въпреки многократните промени във филтъра. Уверете се, че софтуерът е актуален, тогава ако това не отстрани проблема, опитайте да подмените EGR клапана.
 4. Врати: Коланите на вратите се износват, в резултат на което вратата се хваща за предния ъглов панел и това причинява повреди.
 5. ABS пръстени: Сензорните пръстени на спирачната система могат да се разядат, което ще доведе до повреда на системата. Решението е да ги почистите или подмените, въпреки че внимавайте при по-старите модели.
 6. Предния регистрационен номер: Така позиционирана рамката на предния регистрационен номер означава, че тя виси под бронята и в резултат често се закача по дупки и входни бордюри.
 7. Чека на двигателя: червената светлини на таблото “Check Engine”, се “изчиства”, ако камионът е паркиран за около 60-90 минути, без да оставят следи при диагностиката на камиона. Причината е попадане на вода от страната на пътника, под предното стъкло.
 8. Пластмасовите Капаци: Внимавайте за капаците на зъбните колела, които лесно се чупят.
 9. DPF: Проблеми с превключвателя DPF вътре в кабината, който е от стандартния тип превключватели включен / изключен. Това води до инциденти, при които водачите отменят регенерацията, умишлено или чрез натискане на превключвателя, след което забравят да го включат отново. Предлага се пружинен превключвател.
 10. Анти-рол бара Задните втулки против преобръщане често се износват преждевременно.
 11. AdBlue: Неизправности в AdBlue – някои по-нови модели камиони изискват смяна на системата отработените газове, за да се отстрани проблема.
 12. Скоростия лост: На по-стари модели камиони с ръчна скоростна кутия има установени повреди, при които скоростният лост буквално се е откачил при превключване. Решението е просто – сменете пружинната щипка, която трябва да го държи на място.
 13. Съединител: Смяната на съединителя на камиона е необходима далеч по-рано от очакваното – веднага след 160-170 000 км на камионите карани в градкси условия. Проверете дали това вече е направено или не, ако камиона се е използвал основно в градски условия.
 14. Вратите: Известно е, че гумените уплътнения на вратите на камиона сеизносват преждевременно.
 15. Стъпалата: Стъпалата, са направени само от фибростъкло и са закрепени с болтове директно към основата на кабината. Ако по-тежките водачи редовно използват превозното средство, те се чупят лесно.
Please follow and like us: