Fiat Professional представя новото Fiorino: Микробусът за града

С над 370 000 продадени бройки, след първото му излизане на пазара, моделът, направил ван за малкия сегмент, започва 2016 с укрепване позицията си на пазара с предложение за професионалния потребител: новия FIAT Fiorino запазва компактните си размери, които го правят перфектен за използване в града, пъргави в трафика и лесен за паркиране, без да се прави компромис с неговата забележителна товароносимост до 2,8 м3 или полезен товар до 660 кг. Еволюцията на Fiorino въвежда някои съвременни дизайнерски щрихи, отвътре и отвън, с нови функции, които ще го тласнат към върха на неговия клас по отношение на производителност, текущи разходи, комфорт и функционалност.

По отношение на стила, на предната броня на новия FIAT Fiorino, той е напълно освежеи в съответствие с изтънчения дизайнерски езика на FIAT Professional и запазва високите си фарове, които не само идентичността на FIAT Fiorino, но също така имат практическа роля за подобряване на видимостта и гарантират цялостта им при паркиране. Нови 15-инчови декоративни тасове и 15-инчовите алуминиеви джанти завършва външната му визиия.

Новият Fiorino запазва своето функционално, квадратно товарно отделение, достъпни големи задни врати отворящи се до 180 градуса, с ергономични вертикални дръжки, които са предназначени да се подхожда от двете страни и за отваряне с минимални усилия – много полезно, когато ръцете на оператора са заети! Функционалното допълнително оборудване включва сгъваема прибираща се пътническа седалка, която може да се използва като бюро, или напълно прибрама, за да се товарят обекти до 2.5 метра дължина.

Купето е подновено чрез въвеждане на нови елементи и сега е по-удобно и ергономично от всякога. Новият дизайн на волана се предлага с дистанционен стерео контрол и кожена тапицерия и ново, по-функционално отделение за предмети добавено на таблото. Нова, пет-инчова, цветна, сензорна информационно-развлекателна система, която се предлага за първи път, с Bluetooth, USB / AUX портове и достъпна за сателитна навигация и DAB радио.

Цялостна гама от двигатели – всички Euro 6 – може да задоволи всички нужди. Гамата се състои от два турбо дизелови двигателя 1.3 MultiJet II с мощности 80 к.с. и 95 к.с., както и 1.4-литров атмосферен бензинов агрегат. И двата дизелови двигатела се характеризират с голямо удоволствие при шофиране, отлична производителност и ефективност на разходите, както по отношение на горивната ефективност, така и за поддръжка. Версията на EcoJet, в която работят технологии за спестяване на гориво, като например Start & Stop система, “интелигентни” алтернатор и маслена помпа с променлив работен обем, се появява за първи път в новото Fiorino. В комбинация с роботизираната трансмисия Comfort-Matic, той постига целта 74,3 MPG (3.8L / 100 км) в комбиниран цикъл, с емисии от 100 грама CO2 на километър, което означава икономия на гориво до 14% в сравнение с ръчната трансмисия без EcoJet. Новият Fiorino предлага всички системи за безопасност на своя предшественик: ABS с EBD, ESC с ASR, HBA, Hill Holder, сензори за паркиране и предни и странични въздушни възглавници.

За шофьорите, които трябва да се справят с неравен терен или просто искат да шофират уверено в зимни условия, версията на Adventure предлага 15-инчови джанти с  M + S гуми, повдигнато окачване, извънгабаритни защита на корпуса, предна броня с буксуваща плоча и разбира се, системата за заключване на тракшъна + електронен диференциал, който подпомага шофирането в условия на ниско сцепление.

Освен че е идеалното средство с общирно товарно отделение и пъргавина в градския трафик, новото Fiorino също е чудесен пример за това как Fiat Professional е марка, която е в състояние да задоволява най-разнообразни нужди на всички типове специализации.

Please follow and like us: