Renault Trucks пусна на пазара Range D Wide ZE, 26-тонен с нулеви вредни емисии

Renault Trucks е първият основен производител, предлагащ тежкотоварен камион, с десен волан, с нулеви вредни емисии, като пусна на пазара Range D Wide ZE 6×2.

26-тонен, с акумулаторна батерия, като използва четири 50kWh батерии, които захранват двойни електрически двигатели (260kW непрекъснато и 370kW пик). Бързото зареждане отнема само два часа.

Максималният пробег зависи от множество фактори, включително броя на посочените батерии, приложението, стила на шофиране, терена и трафика и метеорологичните условия.

Уникално, Renault предлага 10-годишна гаранция за акумулаторната батерия с всички камиони, доставени по договори за поддръжка, което дава допълнително спокойствие на купувачите. Гарантира се, че след 10 години акумулаторът от 200kWh все още ще има 125kWh използваема енергия при пълно зареждане, или ще достави 250MWh обща енергия през целия си живот (което се случи първо). По същия начин, една батерия 300kWh ще има 187.5kWh енергия или ще е доставила 375MWh.

„Това е зората на новата ера и началото на смяна на парадигмата“, заяви директорът на Renault Trucks за UK Carlos Rodrigues. „След няколко години няма да става дума за конски сили, всичко ще е kWh. Ще става въпрос за това колко мощност може да достави един камион на оператора. И с гаранцията за батерията, която предоставяме, клиентите на Renault Trucks ще имат спокойствие до 10 години.

„В Renault Trucks силно вярваме в устойчивостта и това е началото на декарбонизирането на транспортната индустрия в градовете. Това е толкова невероятен ден за нас, нашата марка и цялата индустрия. “

Range D Wide ZE вече е наличен за поръчки, като първите доставки се очакват по-късно тази година.

Please follow and like us: