Съвети за покупка на употребяван камион Renault Range T X-Road

Камионът Renault X-Road е нов модел, така че е твърде рано да се преценява как конкретните промени, направени като част от концепцията, ще се отразят във времето.

По принцип Renault Range T е добре изпитан и тестван, така че това са отзиви от шофьори, които са го карали. Интересното е, че няколко проблема са оправени чрез преобразуването на X-Road.

 1. Калници: Задните калници и скоби са податливи на повреда.
 2. Стъпала: Външните стъпала са неясни и податливи на повреди при ранните модели. Въпреки че оттогава те са надстроени в новата версия. Преобразуването на X-Road включва усилени стъпала, отстранявайки този проблем.
 3. Външност: Много пластмаса е използвана за изграждане на екстериора, което е предпоставка за големи поражения, ако се случи ПТП, увеличавайки разходите за ремонт. Преобразуването на X-Road включва добавянето на стоманени капаци на бронята и стоманена броня под ходовата част, което би трябвало да намали този проблем.
 4. Предно стъкло: Собствениците са затруднени при търсенето на предно стъкло на разумни цени, когато е необходимо да се подмени.
 5. AdBlue: Ранните модели са имали постоянни проблеми с предупредителните светлини, сензори и помпи на AdBlue; сега има подобрения, така че проблемът вече не трябва да се появява, но би било разумно да се провери.
 6. Управленията на волана: Контролите, монтирани на волана, изведнъж престават да работят, последвани от мистериозни предупреждения за спирачките. Има направени промени, затова се уверете, че вече са поправени, за да избегнете проблеми.
 7. Интериорна светлина: вътрешните светлинни превключватели са предразположени към повреда.
 8. Цифровия тахограф: Съобщава се за електрически проблеми с тахографа, които карат двигателя да премине вавариен режим с намалена мощност и въртящ момент. Проверете дали е отстранен проблемът.
 9. Горивни филтри: Има случаи, когато горивните филтри задействат предупредителни светлини и се нуждаят от подмяна. Това може да е от мръсен дизел, от автокъщата, но тъй като никой друг камион от тези не е имал проблеми, сензорите просто може да са свръхчувствителни. Филтрите трябваше да бъдат инспектирани като част от подготовката на X-Road.
 10. Инжектори и сензори за налягане: Инжекторите и сензорите за налягане също задействат предупреждения като част от същия проблем.
 11. Предупрежденията на таблото: Когато възникнат неизправности по камиона, алармира на тоблото показват в часове колко дълго превозното средство ще продължи да функционира, преди да стане критично и акамионат да спре. Това може да бъде добро или лошо нещо в зависимост от вашата перспектива.
 12. Хладилникът: хладилникът в кабината са предразположен към задържане на влага и плесен, когато се остане празен за произволен период от време; оставяйте го леко отворен, когато не се използва.
 13. Акумулатори: Акумулаторите не издържат толкова дълго, колкото на други камиони – проверете ги преди закупуване.
 14. Маслената щека: Щеката за маслото е разположена под кабината, която трябва да бъде вдигната за достъп, което затруднява проверката от водачите. Има отзиви за грешни предупреждения за течове или ниско ниво на масло, появяващи се на таблото, с генерирани ненужни описания.
 15. Скоростна кутия: Съветвайте шофьорите да не изключват двигателя ако автоматичната скоростна кутия е на предавка. Когато налягането на въздуха падне по време на престой или през нощта, ще бъде невъзможно да се постави камиона на неутрално положение на скоростната кутия, за да се стартира.
Please follow and like us: