Scania започва производството на градски автобус в Индия

Scania-Bus-bodyworking-IndiaScania ще сложи начало на производството на градски автобус в Нарасапура в индийския щат Карнатака в присъствието на шведския и индийския министър на транспорта. Scania до момента е инвестирала около 400 милиона шведски крони (40 милиона евро.) в Нарасапура, където компанията произвежда и камиони от 2013 година.

“Откриването на тази линия за автобуси е важен крайъгълен камък за нашata дейност индийския пазар. Автобусите, произведени тук, в бъдеще ще бъдат изнасяни и за други регионални пазари, а в дългосрочен плар дори и в останалата част от света”, каза Президент и Главен изпълнителен директор на Scania Мартин Лундщепт.

Индустриалните площи на Scania в Нарасапура, са разположени на 40 км източно от Бангалор, вече включват сглобяването на шасита за камиони и автобуси, както и купетата и цялостно оборудване на превозни средства. Производството на напълно завършени междуградски автобуси за дълги разстояния вече е в ход. Производството на градски автобус ще започне скоро, а първите доставки са планирани до края на годината. Централният офис на индийската дъщерна Scania също се намира в Нарасапура, както и сервизната дейност и изграждането на централен склад за резервни части.

Производствената база в момента е предназначен за 2500 товарни автомобила и 1000 автобуса за година и има 600 служители. В рамките на следващите пет години, Scania очаква да удвои капацитета и да наеме още 200 служители до края на 2017.

Устойчиви решения

В Индия, търсенето се увеличава, за превозни средства с качеството и изпълнението от ранга на Scania, както и услугите свързани с тях и са в съответствие с бързия икономически растеж и инициативите на страната, за да се подобри ефективността на транспортния сектор. Различни инициативи на индийското правителство за подобряване на системите за околната среда и транспорт в градовете също предоставят големи възможности за устойчиви решения на Scania.

“Дори днес – тук и сега – можем да предложим товарни автомобили и автобуси, които могат да работят на биогорива, които все повече се произвеждат, например чрез използване на отпадъците от градовете. Scania също може да допринесе с компетентността и опита си, свързани с производството на биогорива и ефикасни системи за обществен транспорт “, казва Андерс Грундщрьомер, управляващ директор на Скания Индия и старши вицепрезидент на Scania Group.

Please follow and like us: