Scania обединява сили с Oshkosh

Scania-300x160Scania и Oshkosh Corporation, водещи производители на специални превозни средства и шасита, са се съгласили да влязат в партньорство, при което Scania ще доставя двигатели с ниски емисии за превозни средства на летища произведени от Oshkosh. Партньорството ще включва набор от продукти и ще стартира в световен мащаб.

Scania ще започне от предоставянето на индустриални двигатели, които отговарят на Stage IVи Tier 4 крайни стандарти, без използването на филтри за частици, както и двигатели, които отговарят на по-малко строги изисквания за емисиите. Двигатели с мощност 550-770 к.с.  ще бъдат монтирани на превозни средства за летища.

Междувременно Oshkosh е планирал да започне нова Пожарна кола – противопожарен автомобил на базата на шаси на Scania, който ще бъде показан на изложението Interschutz за пожарна и аварийна услуги в Хановер, Германия, през юни тази година.

КБлагодарение на това партньорство Oshkosh ще сложи начало на нови превозни средства, основани на продукти на Scania.

“С течение на времето ние очакваме да открием редица области, в които двете компании могат да развиват бизнеса си,” казва Робърт Собоко, Старши Вицепрезидент и Ръководител на двигатели Scania. “Това партньорство също e полезно за Scania, за да може да се утвърди на разрастващия се пазар в Северна Америка.”

“Ние сме развълнувани, че ще имаме достъп до реномираните двигатели с ниски емисии на Scania, за разширяване производството на превозни средства за спешно реагиране на Oshkosh”, каза Джим Джонсън изпълнителен вицепрезидент и президент Противопожарно & Аварийно оборудване на Oshkosh Corporation, . “Предоставянето на по-голям избор на нашите клиенти ще отговори по-добре на техните нужди, което е важна част от нашата стратегия за растеж и предлагането на мощности от Scania е още една важна стъпка напред”.

Please follow and like us: