Scania пуска хибридни камиони с електрически пробег до 60 км

Scania пуска хибридни електрически превозни средства (HEV) и хибридни електрически превозни средства (PHEV) с обща маса до 36 тона.

В основата на двата камиона е новоразработената от SCANIA електрическа машина GE281 Gearbox, която включва чифт електрически двигатели и 6-степенна скоростна кутия и работи в комплект с техния 7- или 9-литров дизелови двигатели. Той предлага 230 kW непрекъсната мощност, 290 kW като пикова мощност и има максимален въртящ момент от 2 100 Nm.

PHEV има капацитет на батерията от 90kWh (3 x 30kWh батерии), докато HEV версията има една батерия от 30kWh. PHEV може да се зареди напълно за 35 минути, когато се използва 95kW DC зарядно устройство.

Електрическите камиони SCANIA се предлагат с кабини от серията P, G и L и имат електрически обхват до 60 км, като предоставят икономия на гориво до 40% в градска среда в сравнение с конвенционалните дизелови камиони.

Фредрик Алард, старши вицепрезидент и ръководител на електрическата мобилност в продажбите и маркетинга на Scania, каза: „GE281 е нещо съвсем ново в индустрията на тежките камиони. С това четвърто поколение хибридни камиони от Scania, ние достигнахме точка, в която хибридите са силни кандидати за различни приложения и операции, където устойчивостта и интелигентните решения са основни приоритети.”

„Ние вярваме, че тези видове камиони в крайна сметка ще бъдат заменени от електрически превозни средства с батерии. Но докато на всички пазари не се предлага възможност за дълъг електрически пробег и съответните инфраструктури за зареждане, определено има “прозорец” през това десетилетие за хибридите.

Please follow and like us: