Volta и Siemens ще си партнират в зареждането

Volta Trucks и Siemens Smart Infrastructure подписаха писмо за изграждане на инфраструктура за зареждане и доставка на софтуер за клиенти на Volta Trucks.

Volta Trucks и Siemens Smart Infrastructure подписаха писмо за изграждане на инфраструктура за зареждан на електрически камиони.

Партньорството трябва да помогне на автопарковете да преминат към електрификация и ще подкрепи клиентите на Volta Trucks с инфраструктура, съобразена с техните оперативни нужди.

Инсталациите за зареждане ще бъдат контролирани от Siemens и включват хардуера и софтуера, необходими за работа на инфраструктурата за зареждане и разпределение на енергия, необходима за работа на Volta Zeros.

„Чрез нашето партньорство с Volta Trucks, ние възнамеряваме да създадем съвместно решения за транспорта като услуга и да предоставим на клиентите на Volta Trucks по-голямо време за работа, ангажимент за надеждност чрез договори, базирани на изпълнение, и намалени разходи за енергия. Тъй като търговските автопаркове се стремят да постигнат целите за устойчивост и да предоставят икономически ефективни, стабилни инфраструктурни решения, ние сме доволни, че можем да си партнираме с Volta Trucks.“ каза Томас Кислинг, главен технологичен директор на Siemens Smart Infrastructure.

„Радвам се, че Volta Trucks ще работи със Siemens за предоставяне на водещи в индустрията решения за инфраструктура за зареждане за нашите клиенти на Truck as a Service“, продължи Еса Ал-Салех, главен изпълнителен директор на Volta Trucks. „За да осигурим електрификацията на градската логистика с темпове и мащаби, имаме нужда от оперативно ефективна инфраструктура за електрификация, съобразена с точните изисквания на всеки автопарк. В Siemens имаме партньор от световна класа с иновативните технически решения, които нашите клиенти очакват. Заедно сме уверени, че партньорството ни с ще ускори миграцията към електрификация.“

Please follow and like us: