Volvo слага край на ръчното сметосъбиране

Volvo Group е част от съвместен проект за разработване на отпадъчен транспорт обслужван от роботи, а не от хора, които да събират кофите за смет.

Проектът се нарича ROAR (Robot-based Autonomous Refuse handling или Роботизирано Автономно Събиране на Смет), чиято цел е да се използва робот, който с помощта на инструкции от операционната система на камион, да може да събира кофите за смет в квартала, да ги принесе до сметосъбиращия камион и да ги изпразни. Всичко това се случва под надзора на шофьора от кабината.

Проектът за битовите отпадъци е само един пример за по-голямата автоматизация на транспортната индустрия. Перлаге Гьотвал, ръководител на проекта във Volvo Group, обяснява: “В рамките на Volvo Group ние предвиждаме бъдеще с повече автоматизация. Този проект предлага начин да се разгърне въображението и тестването на нови концепции за оформянето на транспортните решения на утрешния ден. ”

Проектът ROAR е съвместно начинание между Volvo Group, Chalmers University of Technology and Mälardalen University в Швеция, Penn State University в САЩ и компанията за рециклиране на отпадъци Renova.

Роботът, който взаимодейства с камиона за отпадъци и неговият водач, ще подобри ефективността по изпълнението на работата и ще елиминира вдигането на тежки предмети от хората, както и популяризиране на потенциала за бъдещи приложения на интелигентните транспортни решения.

Please follow and like us: