Volvo FH с нова тежкотоварна броня при по-груби условия

Volvo-FH-with-new-heavy-duty-bumper-for-rougher-conditions-300x160Volvo Trucks е утвърждава предлагането на Volvo FH с въвеждането на нова тежкотоварна броня. Подсилена отпред тя прави камиона по-подходящ за скалисти пътища и по-груби условия, като например строителни работи и транспорт на дървен материал. Volvo FH с усилената броня ще бъде показан по време на изложението Intermat в Париж на 20-25 април.

“Volvo FH с усилената броня увеличава полезността на нашият флагман, чрез добавяне на защита на тази зашеметяваща мощност, динамика на шофирането и комфорт в кабината. Камионът стана достатъчно силен, за да се справи по-добре в условия, при които има повишен риск от увреждане”, казва Рикард Фриц, Вицепрезидент на Volvo Trucks Brand.

Новата усилена броня на Volvo FH се основава на същата инженерна концепция като предната част на Volvo FMX, който е предназначен за използване в тежкото строителство. Ъглите и опорната й пластина, са изработени от 3 mm стомана, а предното стъпало е фиксирано над опорната пластина и е интегрирано в дизайна.

Високото местоположение на бронята допринася за отличната ъгъл на проходимост, който е повече от 20 градуса на превозните средства с по-високо шаси, което също е въведен при Volvo FH през 2014 г. Като опция се предлага теглич от чугун, подходящ за манипулира маси от 36 тона.

По-издръжлив, без да се променя първоначалната визия

“Предизвикателството на проекта беше да се направи предницата здрава, без да изпъква прекалено много визуално. Линиите на стоманените клиновидни ъгли плавно преминават към центъра на бронята. Това създава дискретен и здрав вид, който не променя уникалната първоначална визия на Volvo FH, “казва Рикард Орел, Директор дизайн на Volvo Trucks.

Бронята е удължена напред с 132 мм, за да се поемат първите удари при тежки условия и така да се защитят останалите жизнено важни части като фаровете.

“Volvo FH с усилената бронята е добре оборудван за естествено тежки условия, като например строителни обекти и гори. Камионът също става по-способен за транспорт при тежки условия на дълги разстояния при неравен път, “заключава Рикард Фриц.

Ще бъде изложен на Intermat в Париж

Новият подсилена броня, монтирана на Volvo FH и Volvo FH16, ще бъде представена пред публика за първи път на строителното изложение на Intermat в Париж (20-25 април 2015). В допълнение Volvo Trucks ще покаже новият Volvo FL с 4 × 4 и иновативни технологии като Volvo Dynamic Steering.

Please follow and like us: