Втора употреба Iveco Stralis: 10 често срещани проблема

Докато в исторически план IVECO беше обсипан с оплаквания относно качеството на изпълнение, нещата се подобриха значително през последните няколко години, така че броят на проблемите, за които трябва да се внимава, намаляха. Въпреки това, както винаги, има няколко неща, които си заслужава да знаете.

Ето някои проблеми, за които сме чували при някои камиони Iveco Stralis с висок пробег и по-малко обгрижвани камиони.

Предупредителните светлини на таблото

Повечето от операторите съобщават за грешни предупредителни светлини на таблото, обикновено свързани с двигателя или скоростната кутия. Добрата новина обаче е, че те обикновено са ясни, ако загасите камиона за минута или две те изчезват, като не оставя следа от повреда при диагностиката.

Електрически проблеми

Съобщава се за по-реални електрически проблеми зад табло и стъпалото, причинени от стичане на вода в стълбите на вратите. Причината е неизвестна.

Вътрешната тапицерия

Дефектите на вътрешните облицовки все още са често срещани при тези камиони, особено когато много шофьори използват превозното средство и следователно по-малко се внимава.

Рефлекторите на врати

Малките триъгълни отражатели, поставени в панела на вратата на водача, редовно се чупят. Това се случва, когато шофьорите натискат седалката докрай назад, без да проверяват дали предпазният колан първо е напълно прибран. Коланът минава през облегалката на седалката и става капан между нея и леглото. Това оставя металния край да се клати, който след това да разбива рефлектора.

Каретата на карданния вал

Някои оператори са имали проблеми със централното карет на вала.

Хидравликата

Някои проблеми със спад в хидравличното налягане на моделите с задни завиващи колела, оставя колелата в обратна посока на предвидената.

Люка

Пропускливи уплътнения на люка – не от мястото, където рамката се свързва с кабината, а където стъклото ляга на рамката. Струва си да сте наясно с това.

Пантите на вратите

Вратите са уязвими на огъване, когато са отворени или подхванати от вятъра. Това води до свистене на въздух и стичане на вода по протежение на горната част, където вратата вече не се изравнява с рамката.

Предпазните колани

Закрепени са с болтове към долната панта на вратите и слабата точка е там, където са захванати.

AdBlue

Съобщават се редовно за грешки в AdBlue от различно естество.

Please follow and like us: