Новият Caddy Maxi – винаги най-добрият избор

Volkswagen-Caddy-MaxiМалко след световната премиера на Caddy в полския град Познан, Volkswagen представи най-новото поколение на бестселъра, за първи път с дългата база на име Maxi, в международно автомобилно изложение в Женева. Повече от 1,5 милиона, на всепризнатото предишно поколение, са били продадени по целия свят през неговите единадесет години в производството. Около една трета от тях Caddy MPVs бяха продадени с 47 сантиметра по-дълги като версия Caddy Maxi. Наследникът на Maxi иска безпроблемно да продължи този успех с по-дълга колесна база, която е 32сантиметър дълго, отколкото в нормалната версия.

Цените на новия Caddy Maxi в Германия започват от 18,590.00 евро (нетна продажна цена за фургон Caddy Maxi като TSI с 92 kW) и 18,960.00 евро нетно (22,562.40 евро бруто) в пътническа версия със същия двигател и Conceptline оборудване ( замества Startline).

В Caddy Maxi, който разполага с два реда седалки в купето и товарен обем 530 литра. Облегалката на третият ред седалки е сгъваема, а втория ред седалки целите се сгъват напред. Този процес на събиране на седалките бързо разширява обема за товарене. Ако е необходимо двата реда седалки могат да се отстранят напълно. Това създава допълнително товарно пространство само с няколко движения. Когато седалката на трети ред се отстранят, плътност се увеличава до 1350 литра, а когато и вторият ред седалки се отстранят обема се увеличава до 3700 литра. Следователно, Caddy Maxi предлага 848 литра повече товарно пространство от 2852 литра в по-малкия вариант Caddy при отстранени задни седалки. Това означава, че потребителите могат да използват товарен в Caddy Maxi до 4,7 m3 (в комбинация с опционалната Flex Plus за седалките), отколкото при Caddy – 3.2 m3. Максималният полезен товар на Caddy Maxi, включително мястото на водача, е 1005кг.

Системи за управление използват най-съвременни технологии, с новите двигатели на Caddy се осигурява максимална ефективност и спазването на стандарта за емисии EURO 6. В основата на трите TDI дизелови версии на Caddy Maxi имате двулитров четири цилиндров двигател. Тяхното изпълнение варира от 75 kW / 102 к.с. до 110 kW / 150 PS.

В случай на бензинови двигатели има възможност за избор на двa модела за Caddy Maxi. Те варират от 1.0-литров трицилиндров с мощност 75 kW / 102 к.с. до 1.4-литров TSI с четири цилиндъра, с изходна мощност от 92 kW / 125 PS.

В новия Caddy и Caddy Maxi множество нови функции за сигурност и комфорт предпазват пътниците и подпомагат водача.

Една от тях е “Front Assist” система за мониторинг на околната среда, включително градско аварийно спиране: ако водачът не вижда препятствие при скорост от 30 km / h, системата автоматично задейства спирачките и в идеалния случай ще предотврати сблъсъка изцяло. Освен това, версиите на леките автомобили, например, идват оборудвани със странични и предни въздушни възглавници.

Около 22 на сто от всички произшествия с наранявания са при сблъсъци с повече от едно препятствие. С цел да се сведе до минимум риска, свързан с този сценарий, всепризнатата спирачната система мулти-сблъсък е стандартно включен в новия Caddy и Caddy Maxi. След сблъсък тя автоматично започва спиране, ако водачът не е в състояние да предприеме действия.

Други налични опции са Light Assist и Driver Alert системите. Последните не признават никакви отклонения от нормалното поведение на пътя и препоръчват на водача да си вземе почивка, когато това очевидно е необходимо. Също така на разположение е и опция за отопляемо предно стъкло, което помага да се осигури постоянно добра видимост.

В случай на желание може да се поръча системата Adaptive Cruise Control (за кратко ACC), която се активира при скорост от 0 до 160 км / ч (при DSG) или 30-160 км / ч (при механична скоростна кутия), при която радарен сензор следи разстоянието и относителната скорост на превозните средства в предната част на автомобила. В комбинация с DSG, системата ACC също може да забави автомобила, например в колони или задръстване или да спре напълно.

Новият Caddy и Caddy Maxi ще бъдат на пазара в Германия в края на юни, а за всички други страни веднага след това. Дилъри в Германия ще бъде вече приемат поръчки през март.

Please follow and like us: