Новият Iveco Eurocargo e Камион на 2016 година

Iveco Eurocargo е бил избран за Международен Камион на 2016г. (IToY) от 25 висши автожурналисти, които представляват 25 списания от цяла Европа. Престижната награда бе връчена на Пиер Лахут, Президенъ на Iveco, по време на гала вечерята в Търговската камара в Лион, Франция.

Плътно зад Iveco, с който печели с 101 гласа, е новия камион със средна товароносимост на Renault Trucks C & K, който завърши на второ място, докато новата конструктивна серия на Ford Trucks бе трета.

Според правилата, годишната награда IToY се представя на камиона стартираl през предходните 12 месеца и има най-голям принос към транспортната ефективност на базата на няколко основни критерии, включително технически иновации, комфорт, сигурност, управляемост, икономия на гориво, екологичност и обща цена на притежание (TCO).

Дизайнът на кабината на новия Eurocargo, който продължава серията на Iveco Daily, притежава подходяща за градски условия кабина с хоризонтални линии, които подчертават нейната основна мисия за многоточкова дистрибуция в градска среда, като в същото време значително намаляване Cx при по-високи скорости по магистралите и междуградските маршрути.

Интериора на новата средна кабина на Iveco е многофункционален офис на колела, чрез неговата централна конзола, предварително конфигурирана да се интегрира със смартфони, таблети и GPS навигационни системи, както и с усъвършенствани телематични решения. Последните се управляват от централния сензорен дисплей Drivelinc, който предлага лесен за употреба интерфейс за обмен на съобщения, за управление наавтопарка и мерки за подпомагане на шофирането.

Новия Eurocargo може да се похвали с еко стратегия при смяна на предавките на неговата Astronic автоматична скоростна кутия, плюс еко функция, която пести гориво при спускане по инерция. Икономии в потреблението на гориво са постигнати и чрез използването на ниско вискозни масла за двигателя и приспособлението на “интелигентната” перка, които допринасят значително за намаляване на TCO.

Освен това, със своята Natural Power CNG версия, Eurocargo на Iveco е предоставил отговора за бъдещото навлизане на все по-строгите ограничения за товарните автомобили с дизелови двигатели в големите европейски градове. С ниското си ниво на шум и ниските емисии, Natural Power Eurocargo е напълно подходящ за градските доставки в екологично чувствителните зони.

Please follow and like us: