Новият Mercedes-Benz Vito 4 × 4: решаващ тласък за бизнес професионалисти – не само през зимата!

Vito-4x4Заедно със застудяването в Европа, Mercedes-Benz Vans ще представя новия Vito като Mercedes-Benz Vito 4 × 4. Той ще е на разположение за поръчки веднага. Ванът е със задвижване на всички колела, което предоставя на бизнес професионалистите решаващо допълнително сцепление в заледени и заснежени условия и на неасфалтирани пътища. Други важни предимства са компактните му размери, добрите динамични характеристики и маневреността. Vito 4 × 4 от Mercedes-Benz Vans е новият Vito. Това е единственият среден клас ван предлаган с предно предаване и със задвижване на задните колела, а сега също възможност за постоянно задвижване на всички колела.

Иновативна технология за задвижване на всичките колела със значително подобрена ефективност
Технологията за задвижване на Vito 4 × 4, се основава на модел със задвижване на задните колела, автоматична трансмисия с преобразувател на въртящия момент и електронно контролирана дистрибуция на спирачното усилие. Прехвърлянето на въртящия момент е насочено към осите от централен диференциал в съотношение 45:55. Силата на задвижване се разпределя от доказалата се 4ETS Electronic Traction система комбинирана с ESP и ASR контрол. Ако едно или повече колела загубят сцепление, 4ETS задейства спирачките поотделно и насочва силата на задвижване към колелата с добро сцепление. рамките на няколко милисекунди. По този начин, 4ETS постига ефекта на три диференциални брави.
Както вече въведена моделите Vito системите за безопасност ATTENTION ASSIST и Crosswind Assist (асистент при страничен вятър) са част от стандартната спецификация на Vito 4 × 4.

Новият Vito 4 × 4 е едновременно мощен и икономичен
Новият микробус със задвижване на всички колела не само може да се похвали с отлична производителност при хлъзгави повърхности или при теглене на ремарке, но и работа на двигателя му също е впечатляваща: като 119 BlueTEC, новият Vito 4 × 4 е оборудван с най-мощния двигател. Агрегат с четири цилиндъра с мощност 140 kW (190 к.с.), със своя 2.15 литра работен обем и същевременно постигащ максимален въртящ момент от 440 Nm.
Благодарение на SCR технологията с AdBlue впръскване за отработилите газове, Vito 4 × 4 BlueTEC вече е в съответствие с бъдещия стандарт Евро 6. Мощността на двигателя се предава от 7G-TRONIC PLUS автоматична трансмисия с преобразувател на въртящия момент, който е свързан с ECO функцията старт / стоп. Vito 119 BlueTEC 4 × 4 достига максимална скорост от 199 km / h. Въпреки това той има разход на гориво (комбиниран) само 6.4 л / 100 км. Това съответства на 169 гр / км CO2.
Компактната и сравнително леката конструкция за задвижването на четирите колела и конвенционалния блокиращ диференциал допринасят за ниския разход на гориво на Vito 4 × 4. В резултат на това Vito 4 × 4 тежи само около 50 кг повече от Vito със задвижване само на задните колела.

Влиза в повечето гаражи благодарение на ниската височина на превозното средство
Задвижващата система на новия Vito 4 × 4 е проектиран да доведе до височина от само 1.91м т.е. не по-висока от Vito с предно или задно предаване. Това означава, че Vito 4 × 4 може да използва повечето паркинги и подземни гаражи и поради това лесно изпълнява транспортни задачи в градските центрове.
Новият Vito 4 × 4 е наличен в Германия, както ван, товаропътнически и товарен, с къса и дълга база и с бруто теглото на превозното средства от 2.8-3.5 тона. В момента е наличен за поръчки вариантът с двигател 140 kW като Vito 119 BlueTEC 4 × 4 с нетна цена от € 36,120. Другите варианти с двигатели с 100 kW и 120 kW ще са налични в следващите месеци.

Please follow and like us: