Новия ван Partner е с Евро-6 двигатели

Peugeot актуализира най-продавания си модел Partner, с въвеждането на опция на двигателя по стандарта Евро-6, с нов дизайн на предницата и подобрена свързаност за водача.

Има четири дизелови варианта на микробуса, които се предлагат с  1.6-литровия двигател BlueHDi.  С мощност от 75 к.с., моделът може да се похвали с 110 грам / км CO2, което представлява спад от 21грам / км в сравнение с предходната версия HDi 75.

Налични са три версии на новия 100 к.с. двигател: стандартната петстепенна механична скоростна кутия; петстепенна механична скоростна кутия със Stop & Start функция; Stop & Start функция с шестстепенна автоматична трансмисия. Peugeot очаква до 50% от продажбите на Евро-6 моделите да бъдат с двигател от 100 к.с. и около 30% от клиентите да избрерат модела с 75 к.с..

Компанията ще продължи да предлага модела Partner с предходните Euro-5 двигатели HDi 75 и HDi 90 до юни 2016 г. Peugeot също обмисля и версия с 1.6-литров от 98 к.с.  за Великобритания, който вече се предлага в Европа, а също и 1.2-литров бензинов двигател PureTech, който ще е на разположение през 2016 г. Европейските пазари също получиха 120 к.с. версия на дизеловия двигател с шестстепенна механична пскоростна кутия, но засега този вариант не е предназначен за клиенти от Великобритания, с изключение на пътническия Partner Tepee.

Евро-6 микробусите са оборудвани с 17-литров резервоар за AdBlue, с капачка като на дизеловия резервоар. Количеството на AdBlue, която помага за намаляване на емисиите на NOx, се очаква да е за 20 100 км.

Допълнителното тегло на резервоара на AdBlue и дозиращата система частично са компенсирани чрез монтиране на малък дизелов резервоар като от Peugeot казват. че не е имало загуба на полезен товар. По-малкият резервоар за гориво е възможен благодарение на подобрена горивна ефективност.

Peugeot ще предложи опцията Active City Braking за Partner от ноември тази година.

Please follow and like us: