Основни изпитания на електрическо хладилно ремарке Gist Vector eCool

Gist започна изпитания на електрическото хладилно ремарке Vector eCool. Безмоторната система за ремаркета, разработена от Carrier Transicold и Gray&Adams, представлява 3-метрово напълно електрическо ремарке и се използва за доставки на пресни и охладени храни до магазини и супермаркети.

Carrier Transicold Vector eCool система за хладилно ремарке с Gray & Adams |  HVAC News

Монтираната батерия захранвана с кинетичната енергия на хладилната система, генерирана по време на движение, се прехвърля през оста на ремаркето, за да презареди акумулаторната батерия и захранва хладилния агрегат, създавайки напълно автономна система, която не произвежда директни емисии на въглероден диоксид или прахови частици.

Смята се също, че хладилната система е по-лека от стандартния хладилен агрегат и резервоара за гориво и няма нужда от двигател, затова е по-тих от другите охладителни системи, което го прави подходящ за градски доставки през нощта.

Мик Петхард, ръководител на инженеринга на Gist, каза: „Винаги се стремим да изпробваме нови технологии и това е вълнуващ нов продукт, който да изследваме. От няколко години си партнираме с компанията за хладилна техника Carrier, за да ни помогнат в нашето начинание за подобряване на горивната ефективност и устойчивостта на Gist. “

Please follow and like us: