Премиерът на Холандия представи милиония камион DAF произведен в Айндховен

DAF-Rutte-unveals-millionth-truck-940-300x160В сряда, 25 февруари, холандският премиер Марк Рюте представи милиония происведен в Айдховен камион  DAF. Той показа камиона заедно с  Балинт Ревез от унгарската транспортна компания, носеща същото име, която е специализирана в превоз с цистерни и танкери.

Премиерът Рюте представи милиония камион DAF произведен в Айндховен. От началото на тридесетте години на миналия век “van Doorne’s AanhangwagenFabriek” (фабрика за полуремарке) е фокусирана върху производството на ремаркета, но през 1949 г. компанията представи първото си шаси и затова името на компанията е променено на “van Doorne’s Automobile Factory”.

Новия завод е построен в Гелдропсевег в Айндховен за производството на товарни автомобили. През 1955 г.  10,000-транспортну средства са минали през поточната линия, а през 1964 г. на 50,000th. Те са били 250,000 последвано през 1984 г., 500,000 през 1999 г. и   750,000th през 2007г.

Първият камион DAF е бил продаден на 1 септември 1949 г. като през тази година общо 150 товарни автомобила са напуснали завода в Айндховен. Година по-късно те са били повече от хиляда, в пълен контраст с 36 000 камиона DAF произведени през 2014 година.

Признание за служителите
DAF е един от най-успешните производител на камиони в Европа и е пазарен лидер в Холандия, Великобритания и Унгария. Основата за по-нататъшен растеж е заложен на цялостна гама от продукти, която през последните две години е напълно обновена, с оглед спазване на законодателството за емисии Euro 6. Едновременно с това, важни нововъведения бяха направени в завода Айндховен, където се изработват товарни автомобили по поръчка и където в момента 122 тежки и средни камиони слизат от поточната линия всеки ден. “Ние сме много горди, че премиерът Рюте официално представи милионния камион DAF произведен в Айндховен”, казва Хари Шиперс, президент и главен изпълнителен директор на DAF Trucks NV “Това се дължи и на 5000 служители в Айндховен, които ежедневно дават всичко от себе си да предоставят на своите клиенти транспортни услуги от най-високо качество. ”

Милионния за Рвесз от Унгария
Един от тези клиенти е Révész Group от Унгария, с автопарк от 480 превозни средства, специализирани в международия транспорт с цистерни. “За нас е чест да получим милиония произведен в Айдховен камион и да го добавим към нашия автопарк”, каза собственика и главен изпълнителен директор, Балинт Ревесз. “Нашите камиони навъртат средно по 130 000 км годишно и надеждността и ниските експлоатационни разходи са нашите основни критерии при покупка, да не говорим за най-голям комфорт на водача. DAF знае как най-добре да съчетаят всички тези изисквания, поради което нашият автопарк се състои почти 100% от камиони DAF. ”

Премиерът Марк Рюте заяви в речта си, че успехът на DAF доказва, че производственият сектор в Холандия със сигурност има бъдеще. Рюте каза: “Милиония камион DAF  произведен в Айндховен е милионната част от доказателствата, че рецептата на братята Ван Доорне все още работи. Да продължи да прави нововъведения, да продължи да расте и преди всичко да продължи да инвестира в знания и хора, които се гордеят от продукта, който произвежда компанията, където работят. Иновации и производството вървят ръка за ръка тук. “

Please follow and like us: