Сътрудничеството между Mercedes и Cummins е с крачка по-близо

Допълнителни подробности за глобалното стратегическо партньорство за двигателите със средно натоварване между Mercedes-Benz и Cummins бяха разкрити, след като и двете страни постигнаха споразумение и създадоха рамката на споразумението.

Cummins ще създаде завод за производство на двигатели в Манхайм на сегашния обект на Mercedes-Benz, като производството се очаква да започне през втората половина на десетилетието.

Cummins ще създаде завод за производство на двигатели в Манхайм на сегашния обект на Mercedes-Benz

В рамките на стратегическото партньорство, Cummins ще инвестира в по-нататъшното развитие на двигателите със средно натоварване и глобалното им производство и доставка от втората половина на десетилетието за Daimler Trucks & Buses.

Daimler Truck AG вече няма да инвестира собствени средства в по-нататъшното развитие на своите двигатели със средно натоварване за стандарта за емисии Euro VII.

„Много сме доволни, че успяхме да приключим преговорите за рамково споразумение с Cummins толкова бързо. Сътрудничеството прави производството на двигатели на мястото в Манхайм готово за бъдещето и укрепва нашата конкурентоспособност едновременно. Ще разработваме съвместни решения, като винаги ще имаме предвид интересите на нашите клиенти, служители и компанията “, каза Мартин Даум, председател на управителния съвет на Daimler Truck AG и член на Управителния съвет на Daimler AG.

„За нас е удоволствие да подпишем това споразумение, докато вървим напред в сътрудничеството, за да осигурим средномощни двигателни системи за камионите и автобусите на Daimler на световните пазари“, каза Том Линебаргер, председател и главен изпълнителен директор на Cummins Inc. „Нашето партньорство е страхотна възможност и за двете компании да бъдат по-конкурентоспособни, да стимулират глобалните иновации, да разширяват предложенията си за клиентите и да намалят емисиите. Очакваме с нетърпение да работим с Daimler по този въпрос и да проучим други потенциални възможности за разрастване на компаниите ни. “

Please follow and like us: