5 най-често срещани проблеми с евтините камиони втора употреба

Когато търсите евтин употребяван товарен автомобил, има много да се мисли по отношение на избора на надеждено возило, което няма да се разпадне на няколко хиляди километра по-надолу по пътя. Това са най-често срещаните проблеми с употребяваните камиони, с които се зблъскват купувачите им по-късно.

Течове и горене на масло
Това е много често срещан проблем с по-стари автомобили. При по-старите двигатели се появяват течове на моторно масло и затова трябва непрекъснато то да се долива. Това е свързано с допълнителни разходи, а също е вредно за околната среда. Други двигатели просто са склонни да изгарят маслото. И в двата случая това може да доведе до работа на двигателя “на сухо”. Вие може и да не установите теча на масло по време на покупката, тъй като е лесно продавача да подложат картон под двигателя и го премахне преди огледа ви, за да заличи изтичането на маслото .

Ръжда по купето
Ръждиви петна по каросерията на камиона могат да означават и ръжда по рамата. Ръждата всъщност разяжда и отслабва метала, а това може да бъде опасно. Новият собственик ще трябва да плаща за ремонт на купето. Ако не можете да го направите сами, може да се наложи да платите цяло състояние в сервиз, за да закърпят вашия камион.

Повреди в горивната система ипроблем с гарнитурите
Всякакъв вид лошо уплътнение на блока на двигателя може да доведе до постоянни проблеми на пътя и може да доведе до неправлина диагностика на горивната и изпускателната система, която може да се превърне в кошмар за някои модели камиони. И двата проблема може да бъде трудно да се установят на тест драйва и могат да водят до чести повреди.

Трансмисията
Всяко голямо превозно средство е силно зависимо от своята трансмисия. Професионалните поправки са ужасно скъпи, отчасти защото в сервизите често се налага пълното и разглобяване, за да се ремонтира. Мислете за трансмисията като “втори двигател” по отношение на отговорността. Ако камиона е с повредена трансмисия, то ремонта й може да не си струва и да е изключително скъм както ремонта на двигател и значително да надхвърли цената на камиона.

Постояно светене на чековете по таблото
Ако намерите сравнително нов камион, за да има и съвременен компютър, но и много евтин, това не неозначава, че сте направили изключителна сделка. Предишния собственик може да се уморил от опити да диагностицира проблемите изписване на таблото и да е решил да продаде камиона. Рестартирането на компютъраможе да премахне времено проблема. Но ако чек лампите светнат отново след няколко хиляди километра, то това може да означава, че имате сериозен проблем.

Please follow and like us: