Continental Оборудва електрически камион с трето поколение гуми и ContiPressureCheck ™

Continental е в подкрепа на съвместен пилотен проект между BMW Group и неговият логистичен партньор SCHERM Group за насърчаване на екологично чистите автомобили. Като част от проекта, производителят на немски премиум гуми, е оборудвл електро камионът Terberg YT202-EV със своите иновативни третото поколение гуми и с интегрираната система за следене на налягането в гумите ContiPressureCheck ™. Управляващата ос на електрически задвижвания камион е оборудвана с гумите Conti Ecoplus HS3 с размер 355/50 R22.5, които имат оптимизирано съпротивление при търкаляне. Conti Ecoplus HD3 с размер 295/55 R22.5 са използвани при задвижващата ос, които са идеални за случая. Полуремаркето на електро камиона използва Conti Hybrid HTм с размер 445/45 R19.5, които предлагат оптимални съпротивление при търкаляне и дълъг експлоатационен живот.

Ел.камиона се използва между логистична компания SCHERM и завода на BMW в Мюнхен по няколко пъти на ден, от началото на юли, доставяйки модули за превозни средства, като амортисьори, пружини и кормилния механизъм. Екологичният камиона работи много тихо благодарение на своя изцяло електрически задвижващ агрегат. Удобрения за използване по пътната транспортна мрежа ел.камион, който ще проправи пътя за електрифициране на мобилността в областта на транспорта на стоки, бе представен на официална церемония през юли от Илзе Айгнер – министър на провинция Бавария.

Снабдени с Conti Ecoplus HS3 и Conti Ecoplus HD3, електрическият 40-тонен камион превозва стоки, използвайки серия от гуми на Continental с оптимизирано съпротивление при търкаляне. Специалният дизайн на протектора на двете гуми значително намалява съпротивлението при търкаляне, като по този начин значително намалява консумацията на енергия, дори когато работи на конвенционално гориво.

Гумите Conti Hybrid HT3 R19.5, които се използват за полуремаркето на ел.камиона, са специално разработени за комбинирано използване по регионални пътища и магистрали. С дълъг експлоатационен живот, те са идеални за честото потегляне и спиране в градския трафик, както и при странични удари на гумата в жилищните райони. Тези гуми са отличени със знак“B” от ЕС в категорията горивна ефективност.

Екологичният ел.камион се движи с гуми Continental с оптимизирано съпротивление при търкаляне и дълъг експлоатационен живот от гамата Conti EcoPlus и Conti Hybrid и е оборудван с интегрираната система за следене на налягането в гумите ContiPressureCheck ™.

Разбира се правилното налягане на гумите също е много важно, за да може ел.камиона да работи ефективно. Системата за следене на налягането в гумите на ContiPressureCheck ™ следи налягането на гумите в реално време и непрекъснато изпраща текущите данни за налягането и температурата на всички гуми до кабината. Качеството на гумите може да се повлияе отрицателно от недостатъчното вътрешно налягане, но ако структурата на корпуса на гумата се поддържа с правилното налягане, то тя може да бъде рециклирана, без никакви проблеми, когато шарката на протектора се износи. Чрез предотвратяване на пробиви и поддържане стойностите на корпуса на гумите, ContiPressureCheck ™ подобрява въглеродната следа на транспортните фирми и има положителен ефект към устойчивото и екологосъобразно транспортиране на стоките.

Please follow and like us: