Фейслифт и повече електромобили, идват от Renault

Шефът на Renault Бруно Блин направи повече от намек, че предстоят значителни ревизии на моделите T, C и K-Range.

Нов фейслифт на камиони Renault T, C и K-Range.

По време на годишния онлайн бизнес доклад на Renault Trucks той заяви, че промените ще засегнат производителността, комфорта и управляемостта. Въпреки че не цитира никаква точна дата за започване на производството, той потвърди, че актуализираните модели ще бъдат в продажба през втората половина на 2021г.

Първата възможност за оценка на промените ще дойде на 6 април, когато реалистичните симулации ще бъдат включени в най-новата версия на видеоиграта Euro Truck Simulator 2.

Президентът на Renault Trucks също потвърди ангажимента си да произвежда 100% екологични превозни средства до 2040 г. Неговата прогноза е непрекъснат спад в дела на двигателите с вътрешно горене до ниво, което може само да предполага, но всички задвижвани от биогорива и водород. Останалите ще бъде разделени между батерията и електрическите горивни клетки.

По този начин се предвижда електрическите превозни средства да представляват 10% от продажбите до 2025 г. и 35% до 2030 г. По-непосредствените етапи ще бъдат разширяване на средния пробег на електромобилите тази година, изграждането и възможността за дълги разстояния през 2023 г. и водородни камиони през втората половина на това десетилетие.

Запитан за това как Renault ще реагира на нови конкуренти извън съществуващите OEM производители, Блин обясни, че дългата история на Renault за производство на камиони, познаването на пазара и всеобхватната мрежа за поддръжка ще бъдат основен актив.

Please follow and like us: