Iveco допълва обновената тежка гама с нов T-WAY

След добре приетият Iveco S-Way, последният етап от ревитализацията на тежките продукти на компанията е с нас. Този път строителният сектор привлича вниманието с пускането на тежкотоварния T-WAY, наследник на Trakker преди това, и по-старата магистрална гама X-WAY.

T-WAY беше пуснат в сложно онлайн събитие на живо, със съобщението „Този ​​камион иска да се експлоатира здраво – наистина здраво“. Надяваме се, че администраторите по гаранцията са били уведомени.

T-WAY се предлага с богат избор от варианти на шасита и задвижващи оси, включително дву- и триосни камиони и дву-, три- и четириосни твърди оси. Предлага се с набор от опции за задвижване на оста, включително хидростатична система за задвижване на предния мост HI-TRACTION за камиони 6×4 и твърди оси.

Двигателите са Cursor 13, с мощност вече до 510 к.с., 10 к.с. повече, отколкото при Trakker, с опцията Cursor 9 за критично приложение. Опциите за трансмисия са 12- и 16-степенни версии на автоматизираната скоростна кутия HI-TRONIX (ZF TraXon), с подобрен софтуер за офроуд мобилност, които включват режими за наклон. Ръчната скоростна кутия също се разработва като вариант. По време на път системата HI-CRUISE включва предсказуем круиз контрол и функции за екологичност с подобрени алгоритми.

Въпреки своите 10-милиметрови релси на шасито, девет тонни предни мостове и задвижващи оси с редуктор на главината, вече с дискови спирачки, Iveco претендира за намаляване на теглото с 325 кг в сравнение с Trakker, до голяма степен благодарение на носещото двойно отливане на тандемни оси. Наличните кабини са AD къса кабина и по-дълга AT кабина в стандартни версии и високи версии. Новите опции за междуосие са от 4 000 мм, 4 200 мм и 4 500 мм.

Ще бъде наличен пълният пакет от решения, които вече а налични при S-WAY и X-WAY. Все още няма конкретна информация за ценообразуването, но беше направена заявка за 15% по-ниски общи разходи за притежание в сравнение с Trakker. Поръчки за модели Euro-6 се приемат сега, въпреки че производството на версии Euro-3 и Euro-5 за световните пазари няма да започне до края на годината.

Главният оперативен директор на Iveco Truck Unit каза: „Днес отваряме нова глава в изключителната офроуд история на Iveco с пускането на Iveco T-WAY, престолонаследник на TRAKKER като„ най-силния от най-тежките “ Това изключително силно превозно средство, истински шампион по производителност, здравина и издръжливост, ще затвърди още повече присъствието на Iveco в тежкия офроуд сектор. Iveco T-WAY завършва обновяването на нашата тежка гама Iveco WAY, която сега е една от най-свежите, богати и иновативни на пазара. “

Президентът на марката Томас Хилзе добави: „Разтърсихме индустрията с шосейния Iveco S-WAY. Днес го правим отново в офроуд сектора. Предстои да поемем и с камиони на бъдещето в този сегмент, а бъдещето е сега, с Iveco T-WAY. Проектирахме Iveco T-WAY с амбицията да зададем нови стандарти в стабилността, надеждността, ефективността, управлението, монтажа, гъвкавостта и свързаните услуги – и дизайна, „задължително“ на италианска марка. Името казва всичко: T for Tough! ”

Please follow and like us: