Камион Volvo FH втора употреба: 14 често срещани проблема

Открихме 14 потенциални проблема, за които трябва да проверите, преди да купите употребяван камион Volvo FH.

Уплътненията на камиона

Лошите уплътнения на прозореца причиняват свистящи шумове по време на шофиране. Също така, течове от уплътненията на вратите – особено проблем, когато камионът се мие, тогава сапунът и водата ще намерят място на вътре и в електрическото управление на огледалото.

Стъклата

Проблем, при който стъклата на водача и на пътника не се затворят, ако бъдат свалени при скорост над 90 км / ч. Някои оператори казват, че отварянето на люка временно решава този проблем.

Еърбека

Изтеглени камиони през 2018 г. поради проблем с разкъсването на еърбека на водача, което потенциално причинява насилствено отваряне на въздушната възглавница. Уверете се, че камионът е проверен и въздушната възглавница е сменена.

Централното заключване на камиона

Има инциденти с неочаквано самозаключване на вратите на предишните версии на FH, проблем, който продължава и с това поколение. Съветвайте шофьорите да не оставят ключове в стартера при излизане от кабината.

Ключът

Ключовете се завъртат бързо в превключвателите за запалване. В резултат на това лючът се огъва.

Електрическата система на камиона

При старите модели електрическата система не може да бъде нулирана чрез главния превключвател. Вместо да откачате акумулатора изцяло, изключете автомобила от ключа, включете и изключете аварийните светлини два пъти и при третия път задръжте бутона. Това ще наложи пълно рестартиране на системата. Не е приложимо на по-нови модели.

Слънцезащитната щора

Щорите на Sunvisor са проблемни. Оттогава този компонент е изцяло преработен, така че проверете дали замяната е направена.

Спирачния педал

Има някои проблеми с неправилно сглобяване на спирачните педали в производството на модели 2017 г. – осигурете правилното инсталиране на разделителния щифт на спирачния педал. Това беше обект на отстраняване, така че производителят трябва да го коригира безплатно.

Вратите

Понякога вратите се огъват при ранните модели.

AdBlue на Volvo FH

Положението на AdBlue резервоара може да варира, като при някои версии се поставят зад въздушния комплект, където дизеловият резервоар е разположен на други версии. Това доведе до инциденти с неправилно зареждане с гориво при пълнене на тъмно, особено при светлина, където синята капачка не е толкова очевидна – резервоарите изглеждат иначе идентични. Не забравяйте да посъветвате шофьорите да проверят два пъти какво правят. По-общи проблеми с AdBlue при по-стари автомобили – предимно помпи и дюзи.

Чистачки

Повреда на механизмите на чистачките.

Стартера на камиона

Проблеми със стартера между 18 и 24 месец.

Цилиндърът за накланяне на кабината на камиона

Теч в цилиндъра за наклона на кабината, което означава, че кабината може да падне, без да спре, след като премине горната мъртва точка. Уверете се, че камионът е проверен от сервиз и частите са сменени при необходимост.

Акумулаторите

Акумулаторите са слаби на ранни модели – осигурете подмяна с оригиналите. Това всъщност беше причинено от неуспешното изключване на ECU при изключване на запалването или заключването на вратите, многократно източване на наличната мощност. Версиите след 2017 г. имаха възможност да бъдат оборудвани с двойна акумулаторна система, която захранва вътрешните удобства чрез двойка гел-базирани акумулатора, по време на престой, запазвайки другата система за стартиране.

Please follow and like us: