NARA на VisionTrack използва AI за откриване на лошо шофиране

Специалистът по видео телематика VisionTrack стартира нова система за анализ, задвижвана от изкуствен интелект.

„Нашият облачно базиран софтуер NARA е играчът, който променя играта в света на видео телематиката, тъй като ще помогне за спестяване на време, разходи и най-важното животи, като предоставя проактивна намеса при наличието на риск и точно валидиране на инцидентите“, обяснява Ричард Кент, президент на глобалните продажби във VisionTrack.

„NARA проактивно премахва фалшивите положителни резултати и следи поведението на водача, без да е необходимо човешко участие. С традиционните видео телематични решения, търговските автопаркове могат да имат стотици ежедневни събития, така че това ще им позволи да осигурят по-ефективна работа, без да правят компромис с пътната безопасност“, добави той.

NARA проактивно премахва фалшивите положителни резултати и следи поведението на водача

Твърди се, че NARA използва „новаторски модели на компютърно наблюдение със сливане на сензори“, за да оцени кадри от събития при шофиране, близки разминавания и сблъсъци, като гарантира, че процесът на преглед е управляем и навременен.

По време на фазата на тестване беше установено, че логистичен автопарк от 1100 души генерира средно 2000 приоритетни видеоклипа на седмица, което обикновено отнема на някого повече от 8 часа за преглед. NARA намали времето, необходимо за преглед на събития, които изискват проверка от хора, до само няколко минути на ден.

Усъвършенстваното разпознаване на обекти на системата използва алгоритми за задълбочено обучение за автоматично идентифициране на различни видове превозни средства, велосипедисти и пешеходци. Той е в състояние да прави разлика между сблъсъци, близки инциденти и фалшиви положителни резултати от шофиране, дупки или гърбици и да връща оценка за безопасност на пътниците, която изчислява процентната вероятност от нараняване и незабавно идентифицира дали водачът се нуждае от помощ.

„Нашата визия е да създадем свят, в който всички участници в движението са защитени от наранявания, така че ние възприемаме най-новите постижения в машинното обучение и компютърното наблюдение, за да подобрим допълнително нашата водеща в индустрията IoT платформа, Autonomise.ai и AI видео телематика решения“, добави Кент.

Please follow and like us: