Renault Trucks надхвърли 1000 електрически камиона в завода в Blainville

Заводът на Renault Trucks в Блейнвил достигна първия си крайъгълен камък в производството на средно тежки 100% електрически камиони.

Заводът на Renault Trucks в Блейнвил

От началото на серийното производство през 2020 г. заводът е произвел 1000 електрически камиона с 16-, 18- и 26-тонни електрически варианти, които сега се използват от оператори в цяла Европа.

Заводът на Renault Trucks в Blainville-sur-Orne (Калвадос) произвежда превозни средства от 1956 г., но беше частично преоборудван през март 2020 г. със сграда от 1800 кв. м, изцяло предназначена за сглобяване на електрически превозни средства.

Търсенето на електрическа мобилност расте и Renault казва, че половината от електрическите камиони, продавани в Европа, се произвеждат в завода на Renault Trucks в Blainville-sur-Orne.

Заводът претърпява непрекъснато адаптиране на своите индустриални инструменти и производственият капацитет постепенно се увеличи, за да отговори на търсенето на електрически камиони.

Tesco наскоро пусна първия си 18-тонен камион Renault с нулеви емисии на пътя с планове да добави още към автопарка си. Камионът Renault E-Tech D Wide е базиран в Дагенхам и ще доставя до 400 магазина в Лондон. Той разполага с шаси Solomon Commercials с множество температурни зони и хладилник Carrier TRS Syberia 11.

Please follow and like us: