Renault Trucks T Optifuel: икономия на гориво от 10,9%, сертифицирана от TÜV

Независимият сертифициращ орган TÜV Rheinland е сертифицирал намаляването от 10,9% в разхода на гориво за Renault Trucks T Optifuel в сравнение със стандартния T модел, след като водачите са приминали инструктажа Optifuel Training.

След няколко месеца на демонстрации и продажби на Т Optifuel, Renault Trucks уверен в своя принос по отношение на намаляване разхода на гориво, поиска, от независимата организация TÜV Rheinland, измерване и сертифициране икономията на гориво, които постига модела. В следствие на което TÜV Rheinland извърши серия от тестове за измерване на ефективността на Renault Trucks T Optifuel по отношение на намаляване консумацията на гориво. Това е довело до измерено и сертифицирано намаление в разхода на гориво от 10,9% за Optifuel версия на Renault Trucks Т.

“Тази цифра, измерена и заверена от независим орган, показва ползите, на които се радват нашите клиенти, когато изберат Renault Trucks T Optifuel”, обяснява Бруно Блин, Президент на Renault Trucks. Той добавя: “присъщите качества на модела T, съчетан с аеродинамично оборудване и интелигентна технология, значително намалява разходите, свързани с горивото, което следователно допринасят за финансовата рентабилност на фирмата.”

T Optifuel е цялостна концепция състояща се от превозно средство, оптимизирано в разхода на гориво, комбинирано с обучение Optifuel по икономично шофиране, проведено от инструктурите на Renault Trucks. Превозното средство, използвано за сравнението, е стандартния T модел, без никакви допълнителни възможности и без на шофьорите да са били дадени инструкции за икономично шофиране.

TÜV Rheinland избра двama шофьори, като се увери, è те представляват типични шофьори на камиони за дълги разстояния. Renault Trucks, предостави превозните средства и полуремаркетата и осигури обучението по икономично шофиране. Двете превозни средства са влекачи Renault Trucks T 4 × 2, оборудвани с двигатели 6 Euro DTI 11 L 430 к.с., имащи едно и същото съотношение на задвижващата ос (2.64). Едният е “стандартно” превозно средство, а другият е Optifuel. В деня преди теста, TÜV Rheinland извърши задълбочена проверка на двете платформи, по-специално на износването и налягането на гумите, както и на тяхното тегло и технически характеристики.

Optifuel версия на Т модела на Renault Trucks стандарто има пълно аеродинамично оборудване (регулируем покрив и странични дефлектори, разширения на вратите и страничните обтекатели) за максимизиране “промъкването” на превозното средство през въздуха. Камиона също е оборудван с набор от интелигентни технологии, включено  Fuel eco-pack. Превозното средство е конфигурирано по подразбиране с максимална скорост 85 км/ч.

TÜV Rheinland извърши своите измервания на 200 км маршрут, характерен за маршрут за пътуване на дълго разстояния. И двете превозни средства бяха с 32 тонен товар. На първия ден двамата шофьори караха по маршрута два пъти, веднъж във всяко превозно средство и неговото полуремарке, за да не окажат влияние върху резултатите. На следващия ден и на двамата е било извършено Optifuel обучение по икономично шофиране, проведено от експерти на Renault Trucks. На третия ден двамата водачи отново карат автомобилите по същия маршрут, като този път прилагат това, което са научили по време на обучението.

Изключително прецизната процедура за изпитване, приложени от TÜV Rheinland, направи възможно да се изолират двете превозни средства присъщата им производителност и изключва всякакво влияние върху потреблението на гориво от външни фактори като температура на околната среда, разликите в двете полуремаркета, съпротивлението при търкаляне или пътния трафик.

След теста, експертите на TÜV Rheinland установиха, че след инструктажа, Renault Trucks T Optifuel консумира с 10,9% по-малко гориво, отколкото стандартния Renault Trucks Т.

Този резултат затвърждава представянето на Optifuel версия на Renault Trucks T по отношение на намаляване разхода на гориво и значението на обучението по икономично шофиране. Това засилва ангажимента на Renault Trucks да предоставя на своите клиенти инструменти, с които постоянно да ги правят по-ефективно и да подобряват бизнеса им.

Тази T гама е проектирана да предложи на превозвачите перфектния баланс между икономия на гориво и живот зад волана. Благодарение на аеродинамичната форма на новата кабина се съчетава ефективността и по-ниското потребление на гориво, на която Renault Trucks е основал своята репутация.

Гамата на Renault Trucks за дълги разстояния допринася за намаляване на разходите за гориво на притежателите й. Благодарение на своя дизайн, с ъгъл на предното стъкло от 12 °, която подобрява Cx с 12% и новата си силова линия, която подобрява дпроизводителността, този диапазон е един от най-гориво-ефективните на пазара.

Чрез инвестиране в T Optifuel клиентите на Renault Trucks ще имат възвращаемост на инвестицията до 17 месеца, което е около една трета от средното време, за което превозвач получава собствеността на превозното средство (60 месеца средно).

КУРС ЗА ИКОНОМИЧНО ШОФИРАНЕ ОТ ИНТЕР ТРАНС СЕРВИЗ ЕООД

Please follow and like us: