Рено отнесе наградата за Камион на годината 2015 на 65-то IAA Commercial Vehicle Show

Renault_Trukcs_T_2015Renault Trucks’ Euro-6 T  бе избран за Кмион на годината за 2015 г. от жури от 25 водещи редактори и висши журналисти, представляващи 25 големисписания за товарни автомобили от цяла Европа. Престижната награда се връчва на Бруно Блин, председател на Renault Trucks, по време на гала вечерят при откриването на Автомобилното шоу IAA Commercial в Хановер, Германия.

Със спечелените 129 гласа, новият модел на Френския тежкотоварен камион за дълги разстояния се пребори с конкурентите си в CF гама на DAF, който събра 81 гласа и с новия Atego от средно тежката серия на Mercedes-Benz, който завърши на трето място с 49 гласа.

В съответствие с правилата на Международен камион на годината (ITOY), годишната награда се предостави на камиона въведен на пазара в предходните 12 месеца и който има най-голям принос към транспортната ефективност въз основа на няколко важни критерии, включително технологични иновации, комфорт , безопасност, управляемост, икономия на гориво, “екологичен отпечатък” и обща цена на притежание (TCO).
Renault T

Със своите най-нова гама Т Renault Trucks е проектирал и разработил напълно нова линия междуградски транспортни автомобили, което представлява огромна крачка напред в сравнение с предишните си модели тежкотоварни превозни средства. В същото време, Range T съчетава и усъвършенства най-добрите качества, открити в неговите предшественици Magnum и Premium Route моделите и не на последно място по отношение на комфорта, престижа и възможността за икономия на гориво.

Range T е с нова трапецовидна форма на кабината с 12 градуса наклон на А-колоните, отлична шумоизолация, удобни нови седалки, а основните управления са близо до волана. Това са решения, които постигат ниско аеродинамично съпротивление, като същевременно предлагат добра видимост във всички посоки и приятна работна среда и отмора за професионалните шофьори на камиони.

Всички тези характеристики са особено търсени от журналистите на ITOY по време на неотдавнашния 600 km полеви тест драйв в Италия от Венеция до Рим, редизвикателството на маршрут по планинска магистрала.

Групата на ITOY също даде висока оценка на горивната ефективност на линията на Range Т, изпълнена въз основа на неговите Евро-6 DTI 11 и DTI 13 двигатели, комбинирани с най-съвременните характеристики на най-новата Optidriver автоматична трансмисия. Членовете на журито оценениха и управлението на системата “Eco Cruise” на Рено, със своя избор между три различни настройки, позволявайки на водача да избира най-добрия режим за оптимална консумация на гориво, като по този начин не само намаляване неговата TCO, но и вредните емисии.

Please follow and like us: