Volta Trucks има поръчки за 260 милиона долара за нов електрически камион ZERO

Volta Trucks разкри, че текущата стойност на поръчките им е 260 милиона долара.

Volta Zero

В изявлението на производителя на електрически камиони, който се надява да произведе първото си превозно средство през тази година, се казва, че общата сума следва успешен търговски период на печелене на клиенти и има „значителен брой допълнителни поръчки за превозни средства, които се очаква да бъдат обявени през следващите седмици“.

Очаква се първите камиони Volta Zero да бъде при клиент в края на 2021 г. и след етап от финансиране, при който 20-те милиона долара бяха осигурени от базираната в Ню Йорк Luxor Capital Group, компанията сега планира да увеличи и разшири бизнеса си, като разшири своята екип от инженери и търговски експерти.

Sharp McGivaren от Luxor Capital, който сега ще участва в борда на Volta, каза: „Luxor Capital се стреми да подкрепя преобразуващи се компании и управленски екипи, които могат да генерират растеж и стойност в дългосрочен план.“

Volta Trucks започна от базови принципи, при проектирането на Volta Zero и в резултат на това създаде иновативно превозно средство, което се възползва напълно от електрификацията. Уверени сме, че клиентите ще бъдат възхитени от фокуса на Volta Trucks върху производителността, ефективността, безопасността и обслужване на клиенти. Очакваме с нетърпение да помогнем да утвърдим Volta Trucks като водеща световна марка за електрически камиони “, каза Макгиварен.

Роб Фаулър, главен изпълнителен директор на Volta Trucks, добави: „Този ​​последен успешен етап на финансиране на Volta Trucks е крайъгълен камък за компанията и нейното развитие. Ние сме млада и мащабна компания и тази инвестиция ни дава възможност да развием нашите екипи от инженерни и търговски специалисти, докато очакваме производството на първите автомобили Volta Zero през 2021 г. “

Please follow and like us: