Volta Zero започва тестване на прототип

Електрическите камиони Volta Trucks започнаха реални тестове на 16-тонен Volta Zero.

Прототипът на шасито е подложен на инженерна оценка и тестове за развитие в HORIBA MIRA в Nuneaton, където инженерите са нарекли камиона „Volta Minus One“. Той използва същото шаси с производствената спецификация и задвижващия механизъм на това, което ще бъде готовият камион и оценява своите електромеханични системи и топлинни свойства със специфичен фокус върху високоволтовата батерия Proterra, електродвигателя и блока за трансмисия eAx Meritor.

Главният продуктов директор на Volta Trucks, Иън Колинс, каза; „Началото на тестването и оценката на първия прототип Volta Zero е важен етап в стартирането на производството. Постигането на този забележителен момент само за осем месеца е чудесен пример за иновативния и пъргав подход, който имаме във Volta Trucks.

“Ние работим с високи темпове, за да гарантираме, че можем бързо да предложим напълно електрическо търговско превозно средство с нулеви емисии, тъй като нашите клиенти се нуждаят от такива превозни средства възможно най-скоро. Трябва да преминем през цялостна и задълбочена програма за развитие, но началото на прототипните тестове са доказателство, че сме на път да доставим превозни средства навреме. “

За разлика от серийния модел, Volta Zero се тества с плосък корпус, а не с кутия, предназначена за готовия автомобил. Инженерите ще използват плоския борд, за да добавят различни тежести на различни позиции, за да оценят неговата товароносимост. Резултатите от тестовете след това ще покажат готовността за производството на първите пилотни превозни средства, които ще бъдат пуснати в експлоатация за ключови клиенти, които са се регистрирали за изпитания, и ще има възможност за закупуване на серийни превозни средства.

Прототипното изпитване ще продължи няколко месеца в Нюнитън и също така са насрочени периоди на тестове в студено време, северно от Северния полярен кръг, и тестове за горещо време в Южна Европа.

Очаква се пълномащабното производство на превозните средства за клиенти да започне в края на 2022 г.

Please follow and like us: