VOLVO инсталира Amazon Alexa на камиони

Повечето хора са наясно с цифровия асистент, активиран от Amazon Alexa в домашна среда, но вече може да срещнете Amazon Alexa на камиони.

Volvo стана първият производител, който интегрира Amazon Alexa на камиони.

VOLVO интегрира Amazon Alexa на камиони.

В момента се предлага за малка група автомобили, предимно американски. От март 2021г, моделите Volvo FM, FMX, FH и FH16 във Великобритания и Западна Европа ще се предлагат с Alexa, напълно интегрирана в системата за цифрови табла Driver Interface. Приложението е част от вградената програма на Amazon Alexa, която добавя функционалността на системата към всички видове устройства, вариращи от ръчни часовници до тежкотоварни камиони.

Alexa дава на шофьорите безпроблемен достъп със свободни ръце до функции като осъществяване на телефонни разговори, слушане на новини, включително проверка на пътища и пътни условия, получаване на упътвания за маршрути и възпроизвеждане на съдържание като музика, подкасти и аудиокниги.

Достъпът до съдържанието на вашия смартфон е чрез безжична Bluetooth връзка. Подробностите за цената все още предстои да бъдат уточнени, но очакваме те да бъдат включени в опцията за аудио пакет.

Please follow and like us: