Volvo със звукова система за електрическите си камиони

С наближаването на крайния срок 1 юли за всички електрически превозни средства в Обединеното кралство да достигне определено ниво на шум, Volvo Trucks разкри системата за издаване на звук, която да бъде монтирана на пълната гама електрически камиони. Изискването е всички превозни средства да се чуват при ниски скорости, при плъзгаща се скала с минимално ниво на звука 56 dB (A) при 12 мили в час. Ако това изискване не е изпълнено от основното превозно средство, отделна система за звуково предупреждение (AVAS) трябва да се монтира на камиона.

Системата на Volvo надвишава основното изискване и се отличава с четири различни звука, в зависимост от различните ситуации, които се различават по честота, ако автомобилът ускорява или забавя. „Ние сме особено горди, че сме разработили висококачествени, първокласни звуци, които са достатъчно забележими, за да предупреждават хората в близост до камиона, и въпреки това са приятни за шофьора и другите участници в движението“, каза директорът на Volvo Trucks за безопасност на движението и продуктите, Анна Берлинг. “Звуците са проектирани да не проникват през стените. Нашите електрически камиони все още ще позволяват тихи нощни доставки и ще допринесат за по-добри условия на работа за шофьорите и по-тиха и чиста околна среда.

Можете да видите и по-важното да чуете системата в действие:

Камионът запазва способността на съществуващите модели да изключват алармата за заден ход през определени часове на денонощието.

Берлинг добави: „Искрено приветстваме това ново законодателство. Още като деца сме се научили да разчитаме не само на това, което виждаме, но и на това, което чуваме в трафика – понякога толкова, че хората дори не поглеждат, преди да пресекат улица! С новата ни система за предупреждение искаме да помогнем пешеходците и велосипедистите да забележат, когато са близо до нашите електрически камиони. “

Please follow and like us: