Volvo Buses сa доставeли 28 хибридни автобусa в Будапеща

Volvo-7900-Hybrid-Articulated-300x16028 хибридни автобуса, произведени от Volvo Buses, вече превозват пътници около Будапеща. Това е най-голямата някога поръчка за Volvo 7900 Articulated Hybrid. Клиентът е унгарския автобусен оператор T & J Bus.

Volvo 7900 Articulated Hybrid разполага с голям пътнически капацитет, ниско ниво на шум и ниски нива на вредни емисии и нисък разход на гориво, което е 30% под стойностите на еквивалентен дизелов автобус. Това го прави привлекателна алтернатива за големите градове, където фокусът е върху устойчивия транспорт.

“Това е наистина добра новина, това че Будапеща също е решила да инвестира в хибридната технология. Ние сме продали над 1900 хибридни автобуси из градове в 21 страни, но това е най-голямата единична поръчка до момента за хибридни автобуси”, казва Арпад Зюкс, регионален мениджър на Volvo Buses в Унгария.

В допълнение към това, 28-те автобуса от Volvo Buses ще бъдат доставени на T & J Bus с фиксирана месечна цена за пълно обслужване и поддръжка за всичките автобуси, включително батериите .

“Клиентите, които преминаването към нова технология, очевидно искат да се чувстват сигурни. Ето защо ние предлагаме бизнес модели, където можем да поемат отговорността за цялото техническо обслужване на автобусите, включително батериите за определена, предварително договорена цена. Това е печеливша ситуация и за двете страни “, казва Фредрик Рьостад, Ръководител във Volvo Buses за Източна Европа.

Продажбата е направена в сътрудничество с унгарската компания Rába Automotive, която също така е предоставила на седалките за 28-те хибридни автобуса.

Факти за Volvo 7900 Articulated Hybrid:

Тримостов автобус с нисък под
Дължина: 18 m
Брой пътници: 126
Дизелов двигател: Volvo D5 Euro 6 (240 к.с., 900 Nm)
Електродвигател: Volvo I-SAM паралел хибрид (max. 150 kW)

Please follow and like us: