Volvo Trucks пуска пет нови функции за неравен терен

Volvo Trucks продължава да подобрява производителността на строителните машини чрез пускане на още пет нови функции, включително Volvo Dynamic Steering за двойни предни оси и за предни оси ц повишено натоварване. Това допълнително подчертава специалното внимание на Volvo Trucks към строителния сегмент.

Първият Volvo FMX от 2010 г. беше последван от напълно обновена версия през 2013 г., включително и иновативното постижение Volvo Dynamic Steering. През 2015 г. Volvo Trucks въвежда нова серия от решения, които дават възможност на товарните автомобили и на шофьорите, работещи при тежки условия, да вършат работата си по-интелигентно и ефективно.

В допълнение към въвеждането на тежкотоварната броня, за серията Volvo FH и Automatic Traction Control, и първата в индустриата функция Automatic Traction Control за Volvo FMX, още пет функции вече са на разположение:

Volvo Dynamic Steering за двойни предни оси: Volvo Dynamic Steering сега е налична и за товарни автомобили с двойни предни оси, много често срещана конфигурация в строителните дейности. Тъй като тези камиони често носят особено тежки товари или са надграждани, ползите са много забележими за водача. В допълнение към далеч по-ниската устойчивост на завиване при ниски скорости, при завиване волана се връща автоматично в изправено положение след пълно завъртане, понижава с близо 25% необходимостта от допълнително усилие при маневриране и спестява на водача време и енергия. Volvo Dynamic Steering, чието начало бе поставено през 2013 г. и беше показана в YouTube, се състои от електрически мотор, който компенсира вибрациите и движението на волана, като същевременно минимизира количеството сила, необходима за насочване на камиона.

Повишаване натоварването на предния мост, при двойни предни оси: тежкотоварните камиони на Volvo с двойни предни оси увеличат максималния технически капацитет от 18-20 тона. Клиентите могат да се възползват и от двет подобрения – производителност и допълнителната гъвкавост. Допълнителната товароносимостта се изразява в директно в увеличение на потенциалната стойност, нещо, което е особено ценно, когато превозвате тежки материали в строителството. На транспортна четвърта ос , с брутно натоварване от 32 тона, натоварването също е по-голямо и има по-голяма гъвкавост по отношение на това къде да се постави нтовара, като чакъл в самосвалното тялото. Това означава постигане на максимално натоварване, а водачът може да бъде спокоен за ограниченията в натоварването на осите. Голямата товароносимост на предните оси също така позволява по-голямо разнообразие на кранови конфигурации и позволява и други добавени механизми с голямо тегло върху предната ос.

Петосни камиони, 10 × 4 и 10 × 6: На много пазари, тенденцията е към увеличените брутните натоварвания между 50 и 76 тона. С цел да се отговори на търсенето за по-тежки приложения, както за движение по магистрали, така и в строителството, Volvo Trucks предприема производството на 5-осови комбинации. Двете предни оси позволяват до 20 тона максимално натоварване и трите задните оси могат да се справят с до 36 тона, в резултат на което се увеличава полезния товар и по-голямата гъвкавост за клиентите. Това решение е подходящо и за бетон помпи и големи автокранове, които трябва равномерно да разпределят натоварването на осите. Чрез намаляване на натиска върху осите, много от тези превозни средства могат да бъдат използване за транспортирани на дълги разстояния по магистралите, в резултат на което имаме по-бързо транспортиране и увеличаване на потенциалните приходи.

Задно овъздушно окачване в комбинация със задвижване на предния мост (Volvo FMX): Новата възможност, за комбиниране на задно въздушно окачване и задвижване на предната ос, позволява най-високо ниво на комфорт, дори и за товарни автомобили със задвижване на всичките колела. Като се има предвид, че листовите ресори като цяло са оразмерени за най-тежките товари, то въздушното окачване предлага адаптиране към теглото на товара. Това води до по-гладко усещане при шофиране и по-малко износване на камиона и пътната настилка. Благодарение на по-малкото вибрации – особено когато камионът се движи без товар – водачът може да поддържа по-висока средна скорост по неравен път в строителен обект и по този начин може да извърши повече доставки по време на всяка смяна. В допълнение към по-голямото удобство, въздушното окачване на Volvo Trucks предлага просвет от най-малко 300 mm и ефективна защита на всички уязвими компоненти.

Electronic Brake System за барабанни спирачки: сега дори клиенти, които избират барабанни спирачки за работа в особено запрашени или влажни условия могат да се възползват от предимствата на Electronic Brake System (EBS) на Volvo. Електрониката в системата дават достъп до набор от интелигентни функции, като Hill Start Aid, за по-добър контрол впо стръмни наклони. Безопасността също е подобрена благодарение на интеграцията на моторна спирачка и ретардер функция, известна като Brake Blending. В допълнение към подобряване на функционирането на спирачките, EBS в комбинация с барабанни спирачки, също предлага достъп до функцията Volvo Dynamic Steering (без задвижване на предните колела) и по-ефективна смяна на предавките, тъй като I-Shift получава информация от електронната спирачна уредба.

Офертата на Volvo Trucks за строителството
В допълнение към Volvo FMX, Volvo FH и Volvo FH 16, диапазона на строителните автомобили на Volvo Trucks също обхваща и Volvo FL с четири задвижващи колела и брутно тегло до 18 тона и Volvo FE с максимално брутно тегло от 26 тона. Заедно с голямата сервизна мрежа и уподобрените услуги, клиентите могат да се пвъзползват от значителната гъвкавост при създаването на индивидуални и безопасни решения.

Please follow and like us: