Пет съвета за запазване на Вашия DPF чист

DPF (филтър за твърди частици) може да бъде страхотен за околната среда, но цената на DPF регенерацията, ремонта и подмяната може да дотигне доста крупна сума.

И така, какво можете да направите, за да запазите DPF филтъра да работи безпроблемнно и да запазите портфейла си непокътнат? Ето нашите топ пет съвета за запазване на Вашия DPF чист и безпроблемен.

1. Карайте Бързо

Противно на общоприетото схващане, по-бързото шофиране в действителност може да ви спести пари в дългосрочен план. DPF регенерирането може да се случи само при изпълнението на определени условия, като скоростта, оборотите и температурата на двигателя. Освен ако не са изпълнени всички условия, процеса по регенерация на DPF няма да започне и ще бъдете една крачка по-близо до скъпата му замяна.

Разберете колко бързо трябва да карате, за колко дълго време и при какви обороти. В официалния дилър може да не иска да ви даде тази информация, така че ние ви препоръчваме да достигне до онлайн общността и форумите и клубовете на собствениците на автомобили.

2. Използвайте правилното масло

Изборът на правилната масло за вашата кола е от жизненоважно значение, за да се гарантира, че вашия двигател произвежда колкото се може по-малко твърди частици. Винаги използвайте двигателно масло със съответните удобрения от вашия производител. Повечето производители уточняват, че маслото трябва да е с ниско съдържание на фосфор, сяра и сулфатна пепел (low SAPS), което изпълнява изисквания на съвременните бензинови и дизелови автомобили снабдени с филтър за твърди частици (DPFs) и трипътни катализатори (TWC).

3. Проверявайте вашия EGR клапан

С течение на времето EGR клапана може да се запуши със саждите и въглерода, който той е предназначен да рециркулира. Това от своя страна може да принуди устройството да стои отворено постоянно или за по-дълго време, отколкото би трябвало, увеличавайки праховите частици, саждите и въглерода, които се връщат обратно в двигателя.

При повреден EGR клапан трябва да светва предупредителната светлина на двигателя, но ако сте имали проблеми с DPF в миналото ние бихме Ви препоръчали да го погледните, преди всякакви по-нататъшни скъпи операции с DPF.

4. Шофирайте възможно най-малко в града

Характер на шофиране в градски условия е една от най-големите причини много шофьори да имат проблеми с DPF. Късите разстояния, ниските скорости и характера на управлението на МПС в застроените райони могат да направят почти невъзможно изпълнението на условията, необходими за активно или пасивно регенеране на DPF.

Опитайте и се да използвате някои по-бързи и по-малко натоварени пътища, което ще увеличи шанса на регенерация на DPF.

5. Купете точната кола!

Някои марки автомобили са по-податливи на проблеми с DPF, отколкото други (например Nissan Qashqai). Преди да започнете да търсите следващата си дизилова кола, ви препоръчваме да направите задълбочено проучване по въпроса като единият начин е да прочетете онлайн за преживяванията на многото собственици в клубовете и форумите.

Please follow and like us: