20 години на Mercedes-Benz Sprinter: Специалено оборудван модел за отбелязване на 20-та годишнина от най-продавания микробус

Sprinter ще отбележи своя рожден ден – и всеки е поканен да се присъедини към партито. Когато той прави своя дебют през 1995 г., белязва началото на нова ера за микробусите: този изключително успешен модел на Mercedes-Benz Vans отдавна е станал синоним на определена порода ван с общо тегло от около 3.5 тона. Към днешна дата са происведени към 2 900 000  модела Sprinter, които се експлоатират в над 150 световни пазара. За отбелязването на годишнината на своят бестселър, Mercedes-Benz е изкарал много привлекателен специален модел – изключително оборудвания “Edition Sprinter”.

Mercedes-Benz Sprinter със специален дизайн за своя юбилей

“Edition Sprinter” се предлага във вариант на фургон и пътнически ван, в цвят блестящ сребрист металик. Броните на модела Edition са боядисани в същия цвят – първия за Sprinter. Същото може да се каже и за черните затъмнени задни светлини и черните 16-цолови алуминиеви джанти. Алтернативно “Edition Sprinter” се предлага и със сребърни блестящи 17-инчови алуминиеви джанти.

Специалният модел е със забележителни визуални характеристики включващи също биксенонови предни светлини и хромирана радиаторна решетка.  Страничния надпис “Edition Sprinter” се още един ясен знак за специалния статут на модела.

Във вътрешността му водачът ще види стелки брандирани с надписа “Edition Sprinter”. Пътническия ван на Sprinter допълнително е оборудван с висококачествен кожен волан плюс затъмнени задни стъкла.

Специалният модел е ограничен в серия от 2000 броя

“Edition Sprinter” е ограничен в серия от 2000 броя и влиза в производство, считано от месец юни. Специалният модел ще се продава в 19 страни в Европа, от Швеция до Испания и от Франция до Унгария. Всички видове двигатели са на разположение за поръчка.
В Германия “Edition Sprinter” фургон е на цена от 23 000 евро (без ДДС). В съответствие с поръчката и индивидуалните екстри, тази цена представлява намаление от около 50%.

Please follow and like us: