DAF Trucks навлиза на Малайзийския пазар

DAF Trucks NV е сключил споразумение с Truck World Auto Assembly (TWAA) в Порт Кланг, Малайзия, за маркетинг, продажби и обслужващи дейности на DAF Trucks в Малайзия. Така DAF Trucks е разширила присъствието си в Далечния изток, основавайки се на успеха си в места като Тайван, Индонезия, Сингапур и Хонг Конг. Malaysia Airlines веднага направи поръчка за шест камиона DAF CF65.

Има повече от хиляда DAF Trucks с десен волан по пътищата в Малайзия, внесени от TWAA от Обединеното кралство като употребявани превозни средства. Малайзийския вносител сега иска да отговори на търсенето на нови DAF Trucks.

“DAF има изключително добра репутация в Малайзия”, казва Гох Тонг Гуан, управляващ директор на TWAA “Нивото на удовлетвореност на клиентите е безпрецедентно. DAF Trucks са известни с тяхното качество на производство, надеждност и нисък разход на гориво. Ето защо ние ясно се открояваме от конкуренцията, когато става въпрос за общата цена на притежание. ”

DAF ще започне в Малайзия с три версии на популярната CF-серия: 2-осов CF65 с 6.7 литров PACCAR GR-двигател и два 3-осови CF85 влекача с единично или двойно задвижване и 12.9 литра PACCAR MX- двигател.

“Няма липса на амбиция”, казва Гох Тонг Гуан. “Ние ще служим активно на малайзийския пазар за транспорт от столицата Куала Лумпур. Този пазар обхваща около 3500 единици. Ние прогнозираме, че ще бъдем в състояние да продаваме най-малко 600 камиона годишно в обозримо бъдеще. “

Please follow and like us: