MERCEDES AMG PETRONAS и DB Schenker започват ново партньорство

MERCEDES-AMG-PETRONAS-DB-Schenker-Mercedes-Benz-Actros-300x160DB Schenker ще отговаря за европейската логистика на отбора.

Отборът от Формула 1 на MERCEDES AMG PETRONAS потвърди логистичния договор за ново четиригодишно партньорство с германския глобален транспортен и логистичен доставчик DB Schenker.

От сезон 2015 г., DB Schenker ще предоставя логистични услуги за всички европейски Grands Prix, както и при тестовете и промоционалните събития, включително транспортирането на състезателните автомобили на отбора F1 W06 Hybrid , гаражното оборудване и кемпери.

По-рано този месец, DB Schenker имаше доставка на новия си автопарк от транспортни средства Mercedes-Benz във Вьорт Германия, включително петте сребристи влекача Mercedes-Benz Actros 1845 LS с Giga Space Cab, които ще транспортират “Сребърните стрели” от F1.

Камионите изобилстват от оборудване за комфорт и безопасност като и с климатик “Икономичен пакет”, а също и с “Top Safety Package’”. Този пакет за безопасност включва система за аварийно спиране Active Brake Assist 3, система за предупреждение при напускане на пътната лента, контрол на стабилността, Proximity Control Assist с функция за често спиране и потегляне плюс допълнителни системи за безопасност.

Изключително ниска консумация на гориво и максимална икономия, превозно средство ще осигури чрез Predictive Powertrain Control свързан към GPS, круиз контрол и автоматична скоростна кутия Mercedes PowerShift, при което е в състояние да изследва топографията на терена и по този начин работи при оптимален разход на гориво.

Йохен Мюлер, Член на Управителния съвет на Schenker Deutschland AG

“MERCEDES AMG Formula One Team разчита на върховните постижения, не само в моторните спортове, но и по отношение на логистика. Ето защо за нас, като спортни логистични експерти, е голяма чест, че отборът е дал своето доверие на DB Schenker като негов логистичен партньор. ”

Тото Волф, Ръководител на Mercedes-Benz Motorsport

“Най-високата степен на професионализъм и точност е необходима във Формула 1, съображение, което се отнася и за нашите логистични партньори. За нас е удоволствие да приветствам DB Schenker в екипа като нашия нов логистичен партньор и не се съмняваме, че ще осигури отлично обслужване и ще бъде в състояние да отговори на променящите се обстоятелства с необходимата гъвкавост и бързина необходима във Формула 1. “

Please follow and like us: