Mercedes-Benz Citan: по-екологичен и по-привлекателен

Благодарение на редица подобрения, микробуса за градски доставки на Mercedes-Benz Citan, сега е още по-привлекателен. Промените са направени с фокус върху напредването към стандарта за емисии Евро 6. С нови допълнителни екстри, вариращи от двойна пътническа седалка и фабрично монтирана навигационна система до панорамен покрив или камера за задно виждане, Citan сега е още по-практичен и индивидуален, отколкото преди. Всички нови продукти и функции са на разположение, за да се поръча сега като доставките ще се извършват постепенно от юни нататък.

Citan е в съответствие с Евро 6, без SCR технология

От юни както всички превозни средства, включително и Mercedes-Benz Citan, регистрирани като пътнически автомобили ще се съобразяват с стандартта за емисии Евро 6. Всеки закупен Citan, регистриран като търговско превозно средство през това време, също ще бъде в състояние да спазва стандарта Euro 6, повече от една година преди това да задължително.

Новият стандарт за емисии със сигурност направи Citan екологичен за бъдещето: всички варианти на Citan с дизелов двигател ще покриват Euro 6 просто чрез вътрешни мерки за двигателя и NOx каталитичен конвертор. Не е необходима комплексната технология SCR . Това означава, че шофьорите вече не трябва да се тревожат за използването на AdBlue като допълнителна течност.

Пакет BlueEFFICIENCY  и повече въртящ момент при дизела с Euro 6

Всички превозни средства Citan, отговарящи на стандарта Евро 6 по стандарт са оборудвани с пакета BlueEFFICIENCY. Сред другите фпридобивки е ECO старт/стоп функцията и намаления разход на гориво за дизеловите модели на 4,3 литра / 100 км според NEDC. Модела Citan постига тази изключителнз консумация на гориво без компромис в качеството.

Напредъкът до Euro 6 всъщност увеличава максималния въртящ момент от 20 Nm за всеки дизелов двигател, за да варира между 200 Nm и 260 Nm. Това се изразява в по-забележимото покачване на теглителната сила с около десет процента. Мощността остава непроменена между 55 kW (75 к.с.) и 81 kW (110 к.с.).

Още по индивидуален: практически ново допълнително оборудване

Благодарение на новото допълнително оборудване, моделът Citan сега е още по-индивидуален. “Дългите” модели, регистрирани като пътнически автомобили се предлагат с разделени люкове над предните седалки, които са по заявка. Стъклата им са затъмнени и всяка половина може да се отваря ръчно и поотделно по посока на движението. Над задните седалки, новаият интегрален панорамен покрив гарантира, че вътрешното е осветена достатъчно.

Citan е направен още по-гъвкав с нова двойна пътническа седалка. И двете места са с регулируеми във височина облегалки за главата и са триточкови предпазни колани. Ако никой не използва тези места, облегалките могат да се сгъват напред към центъра и тогава действат като повърхност за писане, ако е необходимо. Има и отделение за багаж под двойната седалка.

Нова система за навигация, разработен специално за Citan показва пътя към местоназначението. Устройството има 1-DIN форм-фактор и се управлява чрез 87 mm (3,5-инчов) екран чувствителен на допир. GPS навигация е с карта на Западна Европа, оборудването включва USB порт, микро слот за SD карта, AUX интерфейс и Bluetooth. Цифровия стандарт на предаване DAB осигурява отлична радио приемане.

Новата опция за камера за заден ход прави маневрирането по-лесно, като по този начин повишава и безопасността. Камерата е скрита зад задната регистрационна табела на багажника или задната врата. Тя се активира, когато се превчключи на задна предавка. Изображението от камерата се показва на вътрешното огледало и автоматично се затъмнява, ако интензивността на светлината е силна. Навигационните линии помагат за определяне на разстоянията. Също така по желание се монтира и новата алармена система за Citan. Дистанционното управление на ключа на автомобила се използва, за да го активира.

Новото име: пътническия ван Citan сега е Citan Tourer

Както и наличните нови технически характеристики, пътнически ван Citan има и ново име – Citan Tourer. Това води модела на Citan към линията на новото Vito.

Please follow and like us: