Новото Caddy – винаги най-добрият избор – световната премиера на четвъртото поколение.

Volkswagen-Caddy-300x159Volkswagen за първи път ще покажат четвъртото поколение на популярния Caddy. Около 1,5 милиона, от всепризнатото предишно поколение, са били продадени по целия свят през неговите единадесет години роизводство. Успех, който новото Caddy смята да продължи, чрез редица подобрения.

В Германия цените на новия Caddy започват от € 14,785.00 (фургон) и € 15,330.00 нетно (€ 18,242.70 бруто, като Conceptline, на мястото на предишния Startline), всяко с базов 62 kW TSI двигател като по този начин се редуцират функциите, които са дори под равнището на предходния модел.

Задвижващите системи на автомобила използват най-съвременни технологии, а с новия двигатели на Caddy се осигурява максимална ефективност и спазването на стандарта за емисии Евро 6. Основата за четирите дизелови TDI версии е  винаги двулитров четирицилиндров двигател. Тяхното изпълнение варира от 55 kW / 75 к.с. до топ двигателя с мощност 110 kW / 150 к.с. Отчетената най-ниска консумация на гориво е на фургон Caddy Blue Motion, специално разработен за вътрешноградски доставки: “С ниската си консумация на гориво, по-малко от четири литра на 100 километра, новият Caddy определя нов стандарт “, обяснява д-р Екхард Шолц, председател на Управителния съвет на Volkswagen Commercial Vehicles. Той продължава: “Дори новият 1.4-литров TGI, наследник на изключително популярния Caddy EcoFuel, консумира само 4.1 килограма природен газ на 100 километра. Чрез намаляването на размера и турбокомпресора, той предлага по-голяма мощ в сравнение с предшественика си, докато консумира до 28 на сто по-малко гориво. Тези цифри са от полза за всички – и са еднакво влияят на околната среда и джоба “.

В случай на бензинов двигател има възможност за избор от три типа. Те варират от 1.2-литров TSI с четири цилиндъра, с мощност 62 kW / 84 к.с. и 1.0-литров TSI с трицилиндyra с 75 kW / 102 к.с. до големия 1.4-литров TSI с четири цилиндъра, с изходяща мощност от 92 kW / 125 к.с.. В новия Caddy множество нови функции за сигурност и комфорт предпазват пътниците и подпомагат водача. “За да постигнем това, ние сме включени голям брой системи за помощ на водача, които са без аналог във ван сегмента за градските доставки”, заяви Ханс-Йоахим Ротенпилер, член на Управителния съвет за техническо развитие на Volkswagen Commercial Vehicles. Една от тях е “Front Assist” – система за мониторинг на обкръжаващата среда, включваща градско аварийно спиране: ако водачът не вижда препятствие при скорост от 30 km / h, системата автоматично задейства спирачките и, в идеалния случай, ще се предотврати изцяло сблъсъка , а В версии на пътнически автомобил на новият Caddy допълнително идва снабден със странични и предни въздушни възглавници.

Около 22 на сто от всички произшествия с наранявания са при сблъсък с повече от едно препятствие. С цел да се сведе до минимум риска, свързан с този сценарий, всепризнатата спирачната система multi-collision е стандартно включена в новия Caddy. След сблъсък, колата автоматично започва да спира, ако водачът не е в състояние да предприеме действия.

Други налични опции са системи на “Light Assist” и “Driver Alert”. Последната не признава никакви отклонения от нормалното поведение на пътя и препоръчва на водача почивка, когато очевидно е необходимо. Също така на разположение е опция за отопляемо предно стъкло, което помага да се осигури постоянно добра видимост.

В случай на желание може да се включи и системата Adaptive Cruise Control (ACC) , която е активна при скорост от 0 до 160 км / ч (автоматична скоростана кутия) или 30-160 км / ч (механична скоростна кутия), при която радарен сензор следи разстоянието и относителната скорост на превозните средства, в предната част. Системата ACC също може да забави автомобила при спускане или например в ситуации на образували се опашки или задръстване или да го спре напълно.

Предлаганата като опция “Park Assist” система дава възможност за автоматизирано успоредно паркиране, както и паркинг под прав ъгъл спрямо пътното платно – особено практична функция при куриерските услуги.

Дизайн на новия Caddy впечатлява съз заоблени форми и ясно определени повърхности със стилен яснота. Променената предна и отчетливо представена задната част допълнително дава на новия компактен ван безпогрешен характер и се отличава с нов външен вид на предните и задните светлини. В съответствие с изразителния екстериора, интериора на автомобила разполага с акцентирани линии и форми. Изумителни декоративни лайсни с интегрирани въздушни отвори и ново поколение инфоразвлекателно оборудване, подчертават модерна визия на новия Caddy.

Новият Caddy ще стартира в Германия в края на юни, а във всички останали страни  бързо след това. За Дилърите в Германия първоначалните поръчки ще бъдат през март.

Please follow and like us: