Новото Volvo FH I-Save до 10% по-ефективно

Новото поколение FH на Volvo със своята икономична система I-Save вече може да се поръча и според производителя може да спести 10% гориво в сравнение с еквивалента му.

Вътрешните тестове на фирмата показват, че най-новият модел е с 10% по-икономичен от стандартния FH с 13-литров двигател Euro 6 Step D и с 3% по-добър от сегашния FH с I-Save, който беше представен през 2019 г.

Пакетът I-Save включва оборудване но икономична тематика, включително 13-литровия двигател D13TC на VOLVO – за който се казва, че е най-ефективният им досега – поредица от софтуерни актуализации, предназначени да дадат това, което Volvo твърди, че е баланс между разхода на гориво и управляемостта и нова функция, която изследва пътната настилка и открива ефективния начин на работа на двигателя.

Смята се, че първото поколение FH с I-Save намалява използването на дизел и AdBlue с до 7% в сравнение с камион без технологията, докато последната версия добавя и по-аеродинамичен екстериор.

„Намаляването на разхода на гориво и в резултат на това намаляването на емисиите на CO2 е от решаващо значение за всички транспортни компании, особено тези на дълги разстояния“, каза Джесика Сандстрьом, старши вицепрезидент на Volvo за управление на продуктите, „ новия камион дава на превозвачите още по-голяма възможност за намаляване на техните оперативни разходи и въздействие върху околната среда.

„Комбинацията от нисък разход на гориво, ниски нива на шум и добра управляемост предизвика положителна реакция. Много превозвачи виждат Volvo FH с I-Save като инструмент за намаляване на въглеродния отпечатък. Освен това на практика могат да се постигнат още по-големи икономии, тъй като повечето клиенти … ще преминат от по-стари камиони с по-голям разход на гориво.

„Правим по-лесно и по-удобно да управляваме ефективно горивото, дори по планински пътища. Средата от най-висок клас, на новия Volvo FH, също помага на водачите да се представят оптимално през цялата си работна смяна.

Please follow and like us: