DVSA предупреждава за неизправни спирачни барабани

DVSA предупреди за сериозно дефектни спирачни барабани за вторичен пазар, които са монтирани на камиони Scania P-Series.

Техноят говорител каза: „Известни са ни два случая, при барабаните за вторичен пазар, които не са произведени или доставени от Scania, са дефектирали на камиони P400. Камионите са останали без предно спиране и са били напълно натоварени.

„Барабаните се повредждат, като спирачната повърхност се чупи и се се отделя от монтажния пръстен. Смята се, че това не се дължи на нормално износване. “

Досега DVSA не е успяла да идентифицира производителя и иска всеки оператор, който има подобни барабани, монтирани на своите превозни средства, или разполага с информация за доставчика, да се свърже с тях.

За Scania, директор на сервиза Марк Грант, каза: “Тези случаи поставят акцента рязко върху необходимостта операторите да използват само части, произхождани от Scania. Нашата барабанна спирачна система е разработена за максимална безопасност с компоненти, разработени като отделни части в сложна система, за да се гарантира дълъг експлоатационен живот и оптимална производителност в уязвима среда.

„По отношение на спирачните барабани, предлагани чрез програмата за части VRS на Scania за други марки, те също са произведени и тествани в съответствие с оригиналния стандарт на производителите на оборудване.

Please follow and like us: