Scania пуска двигател V8 със 770 к.с. и нови скоростни кутии Opticruise

Scania пусна четири нови SCR двигатели V8, включително водещия флагман с мощност 770 к.с.

Освен че са по-мощни (530 к.с., 590 к.с., 660 к.с. и 770 к.с.), двигателите са с 2% по-икономични от предшествениците си или с 6% по-добри, когато са сдвоени с новата автоматична ръчна скоростна кутия Opticruise на Scania.

Коментирайки новите двигатели, които пристигат една година след 50-годишнината на V8, от Scania заявиха: „Нашият V8 двигател има много последователи и тези нови модели със сигурност ще привлекат интерес от страна на оператори от различни сектори. ”

Новите двигатели са подходящи за тежкотоварни и горски дейности и според Scania, те ще се окажат все по-популярни сред операторите на дълги разстояния, които превозват големи тежки товари за продължителни периоди от време. Scania V8 е двигател, който определено предизвиква емоциите, а новият вариант с 770 конски сили със сигурност ще вдигне още по-високо този стремеж.

Александър Власкамп, изпълнителен вицепрезидент на Scania, ръководител на продажбите и маркетинга, добави: „Знам, че някои от нашите клиенти ще бъдат напълно удовлетворени и радостни от емоцията от експлоатацията на такъв великолепен работен инструмент!“

Продажбите ще започнат следващия месец, като първите доставки се очакват през февруари 2021 г.

Please follow and like us: