Hatcher представя опростен Smart Spoiler на по-ниска цена

Hatcher Components представи по-евтина версия на своята система Smart Spoiler от регулируеми спойлери за покрива.

В момента системата използва сензори, монтирани в задната част на кабината на камиона, за да разпознае височината на ремаркето и автоматично да регулира съответно позицията на спойлера, без да е необходима намеса на водача. Когато не е прикачена ремарке, спойлерът се връща в напълно понижено положение по подразбиране. Тази версия все още я има, но сега е направена по-рентабилна чрез използването на един задвижващ механизъм.

Новата версия спестява около 30% от разходите за сметка на намаленото удобство на водача, според компанията. Височината на спойлера се регулира ръчно чрез дистанционно управление. И двете версии се предлагат за повечето европейски типове влекачи.

Говорителят на Hatcher Крейг Поучър каза: „За големи автопаркове с големи вариации в типа ремаркета предимствата на автоматичното регулиране на височината са очевидни. Независимо към какъв влекач с аеродинамична оптимизация е прикачено то, е осигурена аеродинамика, без никакви действия от водача. Но за тези с ограничен тип ремаркета може би това ниво на изтънченост е неоправдано.”

„Устройството е лесно за работа и настройката е изключително бърза. Опцията за дистанционно разчита на шофьора, но не може да бъде по-лесна за използване. Бутоните нагоре или надолу се използват за преместване на спойлера на подходящата височина, което отнема само няколко секунди. “

Please follow and like us: