Пуска се нова гама DAF XF

След като един от най-дългите животи е в историята на камионите, 1987 DAF XF най-накрая е заменен с чисто нов, с изчистен дизайн.

Най-очевидните характеристики на новия XF са изцяло новата кабина, първата от всеки производител, проектирана да отговаря на най-новите разпоредби за теглото и мерките на камиона, създадена в интерес на аеродинамиката, емисиите, безопасността и настаняването на водача.

Новата гама XF, e до голяма степен подобна по размер на сегашната Super Space Cab, заедно с XG, който има допълнителни 330 mm дължина зад B-колоната, и XG +, който добавя още 200 mm височина на тавана към уравнението. Резултатът е 12,5 куб. м. вътрешно пространство, с 14% повече от кабината Super Space.

Докато гамата от двигатели е сравнително непроменена, с шест възможности за избор, вариращи от 370 к.с. до 530 к.с., техните вътрешни части са значително променени, за да подобрят ефективността, което представлява около 3% от заявените от DAF 10% общо подобрение на ефективността. Направени са и подробни промени в задвижването TraXon, за да се подобри функционалността и ефективността.

DAF се присъединява към клуба на огледалните камери със собствена версия, която добавя прибиращи се камери и цифрови предни / ъглови камери. Вградена е пълна гама от най-новите технологии за безопасност.

Вътре шофьорът получава изцяло нов 12-инчов цифров панел на таблото, като стандарт, с опция за вторичен 10-инчов дисплей за навигация и инфоразвлечение. Изглежда, че целият интериор на кабината е с много високо качество.

Новата гама се продава днес, като първите превозни средства, включително влекач 6×2 с десен волан, трябва да влязат в производство през октомври, включително в Leyland и чисто новата фабрика за кабини в Белгия.

Please follow and like us: